L’Ajuntament, obligat a treure la pancarta de “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS” i el llaç groc del balcó del consistori

Imatge d'arxiu

L’originalitat de la resposta del consistori a la denúncia rebuda de la Junta Electoral de Zona permet llegir només la paraula “LLIBERTAT” en un dels balcons. Per tant, a priori, es respectaria la voluntat de la Junta Electoral Central ja que la paraula “LLIBERTAT” no atemptaria contra el seu propi acord en què, en períodes electorals, els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i retirar símbols polítics als edificis públics i locals electorals.

Fins ahir hi havia a la façana principal de l’Ajuntament un rètol on es podia llegir “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS” i un llaç amb llum de color groc que s’il·luminava juntament amb la decoració de Nadal del mateix edifici. En aquests moments, però, només hi ha una part del rètol on s’hi pot llegir “LLIBERTAT”. Tot plegat ha estat a causa d’una denúncia que hauria fet Ciutadans davant la Junta Electoral de Zona.

Ho ha fet públic l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, en un tuit on es veu la carta que ha rebut amb l’acord de la Presidenta de la Junta Electoral de Zona -la nostra zona es correspon al Partit Judicial d’Arenys de Mar- en la qual requereix, d’acord amb la Junta Electoral Central, “la retirada de símbols ideològics o partidistes”.

La Presidenta de la Junta Electoral de Zona obliga a l’Ajuntament de Calella “a retirar les pancartes demanant la llibertat dels presos polítics així com altres elements partidistes d’edificis públics i espais públics” arran d’una denúncia que ha rebut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *