El celler Tal com raja d’Arenys de Munt participarà a la Fira de Calella

Serà un dels presents al monogràfic d’enguany de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, dedicat a les vinyes. El seu propietari és Joan Munich, un arenyenc que té vinyes a diferents punts de la comarca: Sant Cebrià, Mataró i Arenys de Munt, un dels més pròxims a Calella.

En una entrevista a l’Info Migdia, Munic ha destacat la qualitat de les terres de la zona, que serà un dels aspectes dels que parlarà a la Fira.

Serem aquest any per primera vegada a la Fira. Ja ens agrada, perquè nosaltres defensem molt el tema de la proximitat, la cura del territori, explicar els valors que tenim a la comarca del Maresme, la singularitat d’aquest terreny que tenim, que és el sauló, aquest terreny fill del granit. És un terreny àcid, que si miréssim mapes geològics de Catalunya veuríem que no abunda massa al nostre país i que, a més a més, que s’hi planti vinya, encara menys. Els vins maresmencs tenen algunes singularitats, també el fet que tinguem la Serralada Litoral, amb tot el sistema de rieres i rials, aconseguim alçades molt interessants de fins a 280m o 300m a 2km a línia recta del mar i això també són elements molt singulars.

El celler Tal com raja es dedica a produir vins naturals. Aquest any tenen previst arribar a omplir 6.000 ampolles.

Nosaltres tenim un celler molt petit, estem fent vins naturals, que és un pas més enllà de l’ecològic, que vol dir que utilitzem tota una sèrie de substàncies que es permeten en agricultura i viticultura ecològica. Nosaltres fem la intervenció mínima en el vi, no hi afegim absolutament res de sulfits, treballem amb llevats autòctons, que vol dir que realment recollim l’essència del territori. No filtrem ni qualifiquem els vins, són vins que estan vius, que tenen tot el seu nutrient. La nostra producció és molt petita, estem als 4.000, 5.000, aquest any potser arribarem a les 6.000 ampolles.

Munich va començar la verema va començar divendres passat i calcula estar collint raïm fins a finals de setembre.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Joan Munich, propietari del celler Tal com raja.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *