Oncolliga Calella reprèn el curs amb la mirada posada al seu desè aniversari

cursa oncolliga

Que es complirà el setembre del 2019 però que volen començar a celebrar des de ja incorporant activitats extraordinàries a la seva programació habitual. Maria Pera, d’Oncolliga Calella, ha anunciat que convidaran al doctor Carles Cordón perquè pronunciï una conferència sobre el punt en què es troba la investigació sobre el càncer i els avenços fets en el que és el seu àmbit d’especialitat: la patologia molecular oncològica.

És una eminència internacional, actualment abocant el seu talent en la investigació oncològica al capdavant del Departament de Patologia de l’Hospital Mount Sinai de Nova York, als Estats Units. Oncolliga Calella voldria tornar-lo a convidar perquè pronunciés una conferència a la ciutat coincidint amb el desè aniversari de l’entitat. Ho ha anunciat Maria Pera en una entrevista a l’Info Migdia.

Mirarem si el doctor Carles Cordón pot venir a fer una conferència, a més de les que fem cada trimestre i que prepara el doctor Pere Puig. N’hem fet sobre el càncer de mama, l’urològic i el de pulmó.

El desè aniversari d’Oncolliga es plasmarà també en el calendari fotogràfic que començaran a vendre a la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Serà un retrospectiu d’aquesta última dècada a través de la gent que hi ha participat.

Hem posat fotografies antigues que ja havien aparegut en calendaris en els últims 10 anys. També tenim dels pioners d’Oncolliga, malauradament hi ha alguna pèrdua, però és un record per a ells i per com ens van ajudar a tirar endavant.

El local del número 8 del carrer Sant Joan és el punt on es reuneixen cada dimarts a la tarda per fer les manualitats que també tindran a l’estand.

Per aquest curs es manté el servei d’oncoestètica a càrrec d’Aurora Mancera i de la psicooncòloga Lydia Cabo. Les visites s’han de concertar prèviament.

Maria Pera ha fet un balanç molt positiu de la trajectòria de l’entitat, convertida en un puntal per a les persones que acaben de rebre el diagnòstic de càncer.

Hi ha hagut molta gent que no sabia on anar quan rebia el diagnòstic i sempre ha trobat suport en nosaltres. Quan veus algú que ho ha superat et dona ànims. A més els aconsellem a partir de la pròpia experiència.

Oncolliga Calella treballa per tancar una activitat de sensibilització per la setmana del 5 al 12 de novembre, quan se celebra la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Maria Pera. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *