El centre caní Pedracastell celebra el seu vintè aniversari

pedracastell1

Es tracta d’un centre de recollida d’animals domèstics de companyia, en la seva majoria gossos, ubicat a Canet. Molts dels animals que hi arriben perduts i abandonats són de Calella.
Ara fa vint anys que van començar aquesta tasca que compaginen amb la de l’ensinistrament de gossos policia i gossos de rescat. De fet, la unitat de gossos policia que tenim a la nostra ciutat han estat entrenats en les seves instal·lacions.

Anna Figueras i Quico Baltrons, responsables del centre, han visitat avui el programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per parlar-nos de la tasca realitzada durant aquests vint anys.
En aquest temps s’han convertit en referents pel que fa a l’ensinistrament de gossos policia per a detecció de drogues i protecció de la població. A més, també ensinistren gossos que rescaten persones. Quico Baltrons és instructor caní i té més de 30 anys d’experiència.

«Són gossos als qui diem duals, detecten drogues o poder fer una intervenció en cas de necessitat per protegir o bé el policia o a la població. Són gossos de patrullatge, són gossos molt complerts. És un tipus de gos que requereix molta feina. En quant al treball, es fa tot en positiu, amb menjar, després li canviem el premi com la pilota… No hi ha càstig»

Els responsables del centre fan un crida a totes aquelles persones que han comprat o adoptat animals de companyia perquè no els abandonin. Recorden que cal tenir en compte sempre la raça de gos i les seves necessitats quan prenen la decisió i veure si és l’adequat per a cada casa. Ens aconsellen a més que quan arribin les dificultats, preguntin als professionals abans de donar-se per vençuts i abandonar l’animal.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet al programa La Ciutat a Anna Figuras i Quico Baltrons aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *