El Centre Cultural i Recreatiu de Pineda estrenarà l’adaptació teatral del llibre “Abans ningú deia t’estimo”

Marta Turull, a dalt a l'esquerra, amb l'equip del CCR durant un dels assajos
Marta Turull, a dalt a l'esquerra, amb l'equip del CCR durant un dels assajos

El grup teatral pinedenc posarà en escena l’adaptació del llibre de Francesc Orteu que recull les vivències i reflexions dels fills de Jordi Turull, Quim Forn i Jordi Sànchez durant l’empresonament dels polítics, ara a judici, acusats d’un delicte de rebel·lió pel referèndum d’independència. Josep Morell s’ha encarregat de convertir les seves lletres en una obra teatral que s’estrenarà el pròxim divendres 22 de març a l’Espai Sindicat, amb presència dels protagonistes i altres familiars dels presos. La intenció és girar l’obra per tot Catalunya i anuncien que la meitat dels beneficis que n’obtinguin els ingressaran a la caixa de solidaritat.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Josep Morell ha explicat que l’obra mostra l’evolució personal que han viscut els joves per la situació d’empresonament provisional dels seus pares: de la incomprensió inicial a l’acceptació en la qual es troben ara. Tant l’autor del llibre com els protagonistes han donat permís per fer-ne l’adaptació teatral i han conegut personalment l’equip que el posarà en escena.

En llegir el llibre vam pensar que es podia adaptar en una obra de teatre i convertir escrits en diàlegs entre ells. Vam demanar permís a l’autor i als fills i ens el van donar. L’obra serà les vivències personals de tot aquest temps, com porten els viatges a Madrid, els bis-a-bis, quan hi han anat amb els avis o amb els nens petits… S’explica tot aquest procés.

En l’obra hi ha moments durs, reconeix el director, però assegura que hi preval la tendresa que traspua dels textos d’uns fills que han arribat a conèixer i entendre més la figura del pare durant aquests últims mesos. Morell diu que no és una obra política que pugui resultar incòmoda.

Crec que és una obra per a tothom, pensi com pensi. No va en contra d’estaments, governs o polítics, perquè ells no han volgut fer política. Han volgut compartir sensacions i vivències, que és el que realment els importa més que no pas què decideix un govern.

Al fil dels contactes que han anat mantenint durant les últimes setmanes amb els fills dels presos, el grup teatral pinedenc s’ha implicat tant amb la causa que abanderen que han pres la decisió de col·laborar-hi també econòmicament.

Tot se’n sent partícip i és el gra de sorra que hi aportem, la nostra col·laboració. La idea és representar-la a tots els pobles que ens ho demanin, com fem amb la programació amateur. I hem decidit que la meitat dels beneficis els donarem a la caixa de solidaritat.

L’estrena teatral de Ningú abans deia t’estimo es farà el divendres 22 de març per als fills i les parelles de Turull, Forn i Sánchez; i altres familiars dels polítics. Pel moment hi ha confirmades les presències del vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, veí de Pineda de Mar; del conseller d’Interior, Miquel Buch; i la diputada d’ERC Mònica Palacín. També la de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

El dissabte 23 de març se’n farà una doble funció, a la tarda i a la nit, i una el diumenge 24 de març. A partir de llavors, l’obra podrà començar a girar. Entrades a la venda a la web del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *