El centre històric de Calella retornarà al seu passat renaixentista

renaixentista00000000

Les places de l’Església i de l’Ajuntament acolliran aquest cap de setmana la fira que rememora com eren les ciutats mediterrànies als segles XV i XVI. Hi haurà parades de productes artesans, actuacions musicals, tallers infantils i una ruta, en diferents idiomes, per descobrir indrets, carrers, places i cases reconegudes de l’època.

Recorrerà l’espai que era el mercadal –on es feia el mercat cada dimecres–, Can Galceran, l’antiga casa dels Roger, Can Salvador, la Capella de Sant Quirze i Santa Julita, les cases renaixentistes del carrer Batlle o el passat de l’Església Parroquial. La ruta es farà el diumenge 6 de maig a les 10 del matí en anglès, a les 11 del matí en castellà, i a les 12 en català.

Durant tot el cap de setmana quedarà exposada a la plaça de l’Ajuntament la mostra sobre Margarida Flaquer de Vall, una dona calellenca, avançada al seu temps, que va aconseguir intervenir en la vida pública del poble.

La Fira Renaixentista s’inaugurarà dissabte a les 11 del matí amb el pregó del grup In Troba Veritas. En una entrevista a l’Info Vespre, Isaac Morera, membre del grup, ha explicat que busquen molta interacció amb el públic. També ha estat preparant a un grup de veïns i veïnes de la ciutat que faran una coreografia d’esgrima teatral.

Som un grup de música antiga i tradicional que també té com a tret característic, a part de totes les tornades antigues, populars i tradicionals, a més a més, molta interacció amb el públic. He estat fent durant aquests dies previs, durant deu sessions prèvies aquí a Calella preparant deu calellencs i calellenques perquè facin una coreografia d’esgrima teatral.

La seva cercavila i la que faran el grup dels Abanderats de Tortosa animarà la visita al centre històric de Calella. Per als petits es faran tallers de pintar vitralls i crear brúixoles.

L’Ajuntament de Calella informa que durant el cap de setmana quedarà inhabilitat l’aparcament del carrer Batrina. Recomana deixar el cotxe als pàrquings propers: Hospital, Hospital II, Roser, Plaça del Mercat i Mercat II.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Isaac Morera, membre del grup In Troba Veritas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat