El CN Calella seguirà explotant la gestió de la Piscina Municipal però amb noves condicions

piscina

És la via per garantir que es puguin realitzar les inversions necessàries a la instal·lació esportiva, que pateix ara les conseqüències d’un deteriorament estructural motivat, entre d’altres, per l’ús intensiu i l’envelliment. El Ple Municipal va acordar ahir acceptar la renúncia del contracte de cessió administrativa al CN Calella, que s’extingia l’any 2022, per subscriure’n un de nou que limita les seves responsabilitat al manteniment corrent de la piscina per un import anual de 40.000 euros. L’Ajuntament assumirà econòmicament el cost de la reforma, que no es va arribar a concretar. La proposta va ser aprovada amb els vots dels partits del Govern Municipal (PDECat i PSC) i d’ERC. La CUP, que defensa la municipalització dels serveis públics, va votar-hi en contra; mentre que ICV-EUiA es va abstenir perquè considera que el nou conveni hauria de contemplar una revisió periòdica dels compromisos.

El regidor portaveu ecosocialista, Sebastián Tejada, exposava que l’actual situació de la piscina evidencia que el gestor ha incomplert les seves obligacions i que, amb aquests antecedents, cal que quedin fixats mecanismes de control a nivell financer i d’infraestructures. Amb tot, admetia que les pèrdues que el CN Calella ha acumulat en 4 anys –que xifrava en 30.000 euros– fan necessària la revisió del contracte.

La situació actual de la infraestructura fa evident que l’actual gestor no ha complert amb les seves obligacions de manteniment i inversió als que estava obligat per conveni (…) Un cop fetes les inversions que segurament assolirem haurem de revisar les condicions del conveni perquè previsiblement estarem davant d’una altra activitat a nivell quantitatiu i qualitatiu, que potser requeriria d’un altre model de gestió de negoci. Per tant, demanem la inclusió d’una clàusula de revisió.

Com va fer ICV, també la CUP va mostrar-se disconforme amb què el CN Calella pugui fixar les taxes d’ús de la piscina sense control ni supervisió pública. El regidor Jan Catà va denunciar la pèrdua de control de l’administració sobre l’equipament alhora que defensava el model de gestió municipal del servei, per la seva funció social.

Hi poden haver modificacions de preus amb una llibertat més gran que ara, i això potencialment és molt perillós (…) És molt important perdre la por a la gestió directa dels serveis. S’hauria d’haver contemplat la gestió de l’Ajuntament del servei per la tasca esportiva, social i de salut.

Des del Govern Municipal es va explicar que el nou model de concessió administrativa a precari garanteix la competitivitat de la piscina municipal i la continuïtat del servei que ha prestat el CN Calella, diàriament a una mitjana d’entre 600 i 700 persones.

Es va explicar que la crisi ha afectat de socarrel a l’entitat, i que el seu estat financer l’impedeix afrontar el nivell d’inversió que necessita la instal·lació, per estar a l’alçada d’altres instal·lacions que li fan competència. Sumat al fet que el CN Calella té una plantilla de 30 treballadors i que compta amb uns 500 socis i 1.600 abonats.

El tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà assegurava que es donava el vist-i-plau a la fórmula de gestió més viable per a tots.

Es diferencia el manteniment ordinari que seguirà a càrrec del CN Calella amb un import màxim de 40.000 euros l’any de les inversions necessàries que ha de fer l’ajuntament per actualitzar un edifici que ja té més de 30 anys. Confiem en la gestió i la bona fe del CN Calella i mantindrem els acord de la proposta.

Sitjà va aclarir que la inversió que assumirà l’Ajuntament amb caràcter d’urgència estarà al marge de les que es puguin derivar del Pla d’Equipaments Esportius pendent d’aprovació. Pel que es va comentar ahir en seu plenària, s’ha desestimat el projecte de construir la segona piscina que demanava el CN Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Albert escrigué:

    Simplement és una vergonya com pot Calella no tenir unes instal·lacions esportives decents. Sóc abonat al CN i veritablement fa pena, només faig piscina (perquè el gimnàs és massa cutre ) i la piscina segons quins dies no s’hi pot accedir de la de cursets que hi ha. Instal·lacions podrides, massificació, excés de l’ús de cursets, etc…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *