La CUP acusa al PSC de voler netejar la imatge del partit a base de mocions sobre el procés

ple_cata_psc

El PSC va presentar una nova moció referent a la situació política de Catalunya en la que reiterava la necessitat de resoldre els conflictes polítics amb diàleg i demanava l’aixecament de la presó preventiva dels polítics catalans. La CUP va votar en contra al·legant que el PSC és un dels partits que ha donat suport a la imposició de l’article 155, però li va reconèixer els esforços que fa per prendre distància de les declaracions dels líders del partit.

Són paraules del regidor cupaire, Jan Catà.

Des de la CUP entenem els esforços pràcticament desesperats que fa el grup municipal de PSC per desmarcar-se d’una manera evident, m’atreviria a dir, de les infames declaracions que fan constantment i de les infames accions i presències en manifestacions juntament amb ultra dreta que tenen, que fan i que executen els seus dirigents nacionals. Entenc que és necessari per ells distanciar-se d’aquesta actitud absolutament reprovable sota el meu punt de vista.

El regidor socialista, Josep Torres, va admetre que dins del partit hi ha pluralitat d’opinions i va acusar a la CUP i ERC d’acceptar només un pensament únic.

Som un partit plural i efectivament hi ha moltes persones que estan situades en altres postures. Malauradament, pel que dieu, o estem amb vosaltres o estem contra vosaltres. Si a això li diu pluralitat, la frase feta que hi ha de «que venga Dios y lo vea». D’això nosaltres en diem pensament únic.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Cristina Gómez, va tornar a demanar a l’alcaldessa el trencament del pacte de govern amb els socialistes i va estendre la mà al PDeCAT garantint-los la governabilitat.

Torno a insistir, els ho diem des del màxim respecte personal i polític, però nosaltres no ens sentim còmodes amb el fet que el PSC governi a la nostra ciutat, de la mà i gràcies a representants d’un partit que, com el nostre, té companys tancats a la presó i companys i companyes a l’exili, fruit de la repressió política que pateixen. Ens dirigim, per tant, també a vostè, alcaldessa, senyora Candini, i els demanem que trenquin l’acord de govern amb el PSC, una vegada més, i repetim com ja li vam dir, que nosaltres li garantirem la governabilitat fins a finals de mandat perquè entenem que el moment és molt greu i molt fosc.

El tercer tinent d’Alcaldia, Jordi Sitjà, va destacar la «confiança absoluta» i la «lleialtat indestructible» dels regidors del PSC, Torres i Rando, i es va mostrar contrari a trencar l’acord de govern.

A mi sí que m’agradaria fer una aportació més de caire personal, però que és una cosa que hem comentat entre els diferents companys del nostre grup que parteix moltíssim del vincle que s’ha creat. A nivell personal però també a nivell de manera de fer i d’entendre la gestió municipal, amb els dos representants del PSC, però concretament amb en Pepe Torres i amb la Cindy Rando, amb ells personalment, d’una cadena de confiança absoluta, d’una lleialtat indestructible i d’un esforç comú per treballar a favor de la ciutat i entenc que això nosaltres pretendrem no descartar-ho de cap manera.

La moció socialista va quedar aprovada gràcies als vots favorables del PDeCAT i el PSC. ERC i la CUP van votar en contra i ICV es va abstenir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat