L’AMPA del Salicrú vol posposar el debat sobre el canvi de nom de l’escola al curs vinent

En el Ple Municipal celebrat ahir es va aprovar per unanimitat una moció que demana el canvi de nom del centre i obrir un procés participatiu a la ciutadania per escollir el nou nom. En el torn de precs i preguntes del públic, l’AMPA va llegir un comunicat en el que assegurava sentir-se pressionat per haver de debatre el canvi de nom en el termini de dos mesos, els que queden per finalitzar el curs, i on demanava que el pressupost previst per al procés obert a la ciutadania es destinés a la compra de material per a l’escola.

La presidenta de l’AMPA, Carme Cruañas, va ser l’encarregada de fixar el posicionament dels pares i mares.

L’AMPA no es nega a tractar ni plantejar el tema del canvi de nom, però no volem caure en les presses ni pressions a les que ens estem veient abocats. Demanem a totes les parts polítiques, ja que s’ha aprovat per unanimitat, que facin un pressupost de què costaria econòmicament aquest tipus de procés participatiu que vostès promouen i que amb els diners que costaria es destinin a millorar materials i continguts que tenim a les noves aules de l’escola i espais d’esbarjo […] També instem a les parts polítiques que tant interès tenen en el canvi de nom que ens aportin una solució factible referent a l’estoc de roba i material que tenim actualment amb el nom de Carles Salicrú i que ha pagat l’AMPA i els seus pares i mares. Actualment són uns 4.000 euros i que com poden comprendre, l’AMPA no pot fer front a aquesta pèrdua ni a aquesta reposició.

La tinent d’Alcaldia d’Educació, Núria Parella, va afirmar que s’havia seguit el ritme de l’AMPA i que en cap moment se’ls havia posat pressió. També va declarar que s’ha fet una demanda de material que anirà a càrrec del Departament d’Ensenyament.

Que no corre pressa això de canviar el nom? Mai s’ha manat pressa, és un tema que fa mesos que es debat, a l’assemblea de l’AMPA es va parlar de fer-ho passat el trasllat i així s’ha fet, mai hi ha hagut pressa […] S’ha seguit el ritme que s’havia parlat, hem seguit el que l’AMPA demanava. L’escola té algun material obsolet, sobretot taules i cadires, jo considero que són velles, però això és demanda que s’ha de fer al departament. Aquest any s’ha demanat, però aquesta escola fa molts anys que hi és i mai s’havia fet demanda de material. Per tant, d’aquest material el Departament se’n farà el càrrec.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va criticar durament el posicionament de l’AMPA. Va retreure que no tots els membres tenien la mateixa opinió i que algunes de les reflexions que va llegir la presidenta li van semblar «lamentables».

De veritat que he trobat lamentable algunes de les reflexions. El que a nosaltres ens diuen pares i mares i alguns que estan a l’AMPA, no té res a veure amb el que s’ha llegit aquí. I no vull creure que algú que no volia l’escola allà, encara ara el que està fent és intentar intoxicar, perquè realment és lamentable. Vosaltres podeu tenir l’opinió de demanar, només faltaria, que es retardi el procés, teniu tot el dret del món de demanar-ho […] Cadascú opina el que vol i moltes coses possiblement ho compartiríem. I les que no compartiríem, està entès i es respecten. Però què vol dir en nom de que això és nostre i quan convé només uns poden opinar?

Cruañas va aprofitar la seva presència al ple per expressar el seu malestar per fer el trasllat a la meitat del curs escolar.

Aprofitem per mostrar el nostre descontentament de la manera com s’ha fet aquest trasllat. Amb presses, passat mig curs i perjudicant la rutina dels nostres fills, doncs han hagut de deixar de fer classe per poder fer caixes i deixar-ho tot enllestit per poder fer el trasllat i un cop a l’escola nova, quan s’hagues pogut fer durant els mesos d’estiu sense interrompre les classes, ens hem trobat que faltaven peces clau per al dia a dia de l’escola, com poden ser pantalles digitals, espais verds i de joc, totalment inexistents, així com també la falta de seguretat dels voltants de l’escola. Per no dir que, per ara, tenim una escola nova però no podem ni pintar, ni penjar, ni fer forats fins a proper avís, perjudicant el dia a dia dels nostres fills.

Al Ple també van estar presents el vicepresident i la secretària de l’AMPA del Salicrú. No es va mostrar l’opinió de la direcció ni del professorat de l’escola.

Compartir

Potser t'interessa

3 Respostes

 1. Sol Martí ha dit:

  Amb diner públic de tots nomès volen decidir els 4 d l’AMPA? . No és correcte. Us felicito fills!

 2. Nina Fernandez ha dit:

  Sempre havia cregut q l’Escola pública promovia valors d’igualtat i de progrès social, estic esgarrifada d sentir els arguments q va donar la Presidenta d l’AMPA

 3. Mercè Ramionet ha dit:

  La ideologia i mentalilat d’aquest personatge era completament oposat al Projecte Educatiu que des de sempre ha regit a l’escola..
  Una visió sobre l’educaió: basada en la repressió i l’autoritarime, la discriminació de les nenes i el paper degradant que atorgava a la dona en la societat classista i ultra catòlica que ell defensava….
  Crec que s’ha de racionaltzar el tema i canviar el nom quan abans millor. Particularment em fereix la sensibilat , que porti aquest nom ara que es pot canviar . Me l’estimo i li he dedicat molts anys de la meva vida.
  És un acte de coherència educativa i de justícia cara els nens i especialment les nenes del s XXI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *