El comerç calellenc, preparat pel Black Friday

Demà és el Black Friday i molts comerços ja han començat aplicar els descomptes que s’allargaran durant tot el cap de setmana. La jornada amb més ofertes de l’any s’ha convertit en l’esdeveniment comercial més exitós del món. Aquest any tots els estudis coincideixen assenyalar que es faran més compres per internet que no pas físicament a les botigues. Davant d’aquest escenari l’Agència Catalana de Consum recomana fer un consum responsable coincidint amb la jornada del Black Friday.

Els experts assenyalen que més del 55% espanyols faran compres online. Els productes més sol·licitats d’aquesta jornada de descomptes seran altre cop els tecnològics.

El Black Friday ha aconseguit capgirar el panorama comercial d’abans i després del Nadal, fins al punt d’haver tret molt de pes a les Rebaixes d’hivern. Calella no ha estat l’excepció i aquesta jornada de descomptes ha anat arrelant-se a la població fins a considerar-se un boom considerable en els últims anys. El president de l’associació de comerciants Calella, Josep Maria Gallart, assegura que ha calat molt però que no té cap paral·lelisme amb el Black Friday americà.

El calat està sent molt fort però en aquest aspecte no li podem buscar cap mena de paral·lelisme amb l’americà. El Black Friday americà és un sol dia. Aquí portem 15 dies ja. No sé si és per generar més vendes i fer calaix… Però els americans ho tenen molt diferent, és un sol dia i aquell dia fan record de vendes, aquí ja portem 15 dies. Aquí ho fem però tampoc sé quin recorregut pot arribar a tenir.

Per això moltes botigues calellenques s’afegiran demà a la jornada de descomptes de tota mena. Una jornada de descomptes que deixa al comerç local amb un marge molt petit de benefici. De fet, Dolors Muñoz, tresorera de l’associació de comerciants alerta que no es pot vendre un producte de bona qualitat a baix cost.

Els guanys que pots tenir amb una campanya mínimament bona… estem lligats de peus i mans. No és lluitar contra les grans superfícies, és fomentar i inculcar una mentalitat intel·ligent. El que no pot ser és que et donin un producte bo a preu molt baix. Aquest comerç, aquest fabricant també s’està guanyant la vida. Si val 10, val 10, i el preu que té és per una raó.

Davant l’atractiu que representa aquesta jornada de descomptes, l’Agència Catalana del Consum ha elaborat una sèrie de recomanacions perquè els usuaris puguin fer compres responsables i evitar així les més impulsives.

Recomanen planificar les compres, adaptar-les al nostre pressupost i controlar especialment el deute de la targeta de crèdit i les compres finançades. També comparar preus en diversos establiments i desconfiar de les ofertes més llamineres online.

Pel que fa als drets del consumidor Consum recorda que els establiments tenen l’obligació d’indicar quin era el preu del producte abans de l’oferta i quin és després d’aplicar el descompte i també vigilar que els productes tinguin la mateixa garantia que sense el descompte.

Des de l’Agència de Consum recorden també que cal guardar totes les factures i resguards de compra per fer possibles reclamacions. També recomanen preguntar a l’establiment si hi ha dret de devolució en cas que el producte estigui en bon estat, ja que les botigues no tenen el deure d’aplicar-ho.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *