El Consell dels Adolescents assumeix el repte de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Els membres del renovat Consell dels Adolescents de Calella reflexionaran durant aquest curs sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides amb l’horitzó de l’any 2030. Aquest és l’encàrrec que han rebut per part de l’alcaldessa, Montserrat Candini, que ahir va presidir la sessió de constitució de l’òrgan de participació juntament amb representants d’altres forces polítiques municipals. Els consellers, que seran la veu dels joves de Calella, han assumit el compromís d’estudiar quines accions poden promoure i tirar endavant per aconseguir un món més sostenible a nivell econòmic, social i mediambiental.

Aquest era l’encàrrec que els feia l’alcaldessa per aquest curs 2019-2020: treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Són els propòsits aprovats a Nacions Unides per la majoria dels països del món amb l’horitzó que l’any 20130 s’hagi resolt una sèrie de qüestions sobre la fam al món, les necessitats de cobrir tant i l’educació, la lluita contra les desigualtats de gènere, la promoció de ciutats sostenibles, l’abastiment d’aigua potable per a totes les persones i la cura del medi ambient i dels diferents ecosistemes existents. Trobo que teniu una feina molt complexa i difícil però de ben segur que la fareu de gust i amb moltes ganes.

L’Agenda 2030 es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius, cadascun amb diferents metes. Aquest serà un dels eixos de treball del nou Consell dels Adolescents de Calella, que està previst que es reuneixi amb periodicitat mensual.

L’alcaldessa Candini va agrair als consellers el seu compromís en la millora de la ciutat, del país i de tot el planeta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *