Amics del Parc Dalmau demana tenir en compte el valor dels arbres abans de talar-los

IMG-6294

L’associació Amics del Parc Dalmau considera correcte el projecte de reforma del laberint del Parc Dalmau però demana que es vagi amb compte amb els arbres que es talen pel valor que tenen. Com a exemple, posava uns xiprers de gairebé 90 anys d’un valor “immens”.

Així ho expressava Josep Maria Juhé, responsable dels voluntaris dels Amics del Parc Dalmau, avui al seu pas pel programa La Ciutat.

“Una part ens sembla que és correcte, perquè forma part d’aquesta vegetació envellida que necessita renovar-se, però dins d’aquesta vegetació envellida a vegades trobes espècies, per exemple, hi havia uns xiprers que tenien potser 80 o 90 anys. Hem de recordar que aquest any es celebraran els 90 anys de la compra dels pins, però hi havia uns xiprers que tenien un valor immens i s’han tallat amb tot plegat. Per tant, jo crec que amb aquestes coses cal tenir una mica de cura, perquè tallar ho fem en cinc minuts, però fer créixer un arbre 90 anys, has de passar 90 anys. Per tant és això, entenem que s’ha de fer una renovació de la vegetació a la part enjardinada però això no treu que a vegades has de seleccionar una, dues, tres o quatre plantes que potser mereixen conservar-se dins d’aquesta renovació general”

Juhé ha expressat la seva preocupació per la manca de pluja d’enguany i els seus efectes en el Parc Dalmau. En aquest sentit, ha avançat que demanarà allargar les mangueres per paliar els efectes dels estius més calurosos.

“Una de les peticions que farem al regidor, que ens hem de veure properament amb ell és que les mangueres que tenim les puguem allargar tot el màxim possible i si ens ve un estiu calurós poder regar quantes més parts del parc millor”

El projecte de reforma del laberint inclou la renovació del paviment, la col·locació de nous parterres vegetatius i un canvi en l’enlluernat, unes obres que costaran 90.000 euros. La zona del laberint és la primera fase d’un projecte que suposarà una inversió de 474.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat