El comitè de crisi decideix reforçar l’atenció a dones víctimes de violència masclista

violència masclista

El necessari confinament per evitar la propagació del coronavirus pot conventir-se en un factor de risc per a les dones que són víctimes de violència masclista. Davant d’això, el comitè de crisi de Calella ha decidit que les Àrees de Política Social i Igualtat i Drets Civils reforcin l’atenció, amb un seguiment diari, telefònic, dels 10 casos que hi ha a la ciutat. En paral·lel, es recorda a la població que existeix el 900 900 120 d’atenció a les víctimes, que és un telèfon gratuït, confidencial i que funciona les 24 hores al dia. Igualment, s’ha habilitat per aquest mateix objectiu el telèfon de la Policia Local, el 93 766 59 20.

El serveis municipals contactaran a diari amb les víctimes de violència masclista que hi ha Calella amb l’objectiu de fer-ne un seguiment i garantir el seu benestar i la seva seguretat mentre duri el confinament. En cas que ho demandin, se’ls oferirà un servei d’atenció psicològica.

L’Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han reorganitzat els serveis que gestionen per garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista mentre duri el confinament. Entre les mesures adoptades, reforçar l’atenció del 900 900 120, que també funciona de forma telemàtica a través de l’adreça de correu 900900120@gencat.cat.

Igualment s’ha demanat l’especial col·laboració de les persones de l’entorn perquè estiguin amatents a la situació si la dona no pot efectuar les trucades o escriure.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat