El comitè d’empresa celebra l’anunci, però reclama inversions mentre no hi hagi el nou hospital

Els treballadors del Sant Jaume de Calella han rebut amb sorpresa i satisfacció, a parts iguals, l’anunci de Salut sobre l’ampliació que es preveu fer a l’hospital, donant resposta a una llarga reivindicació dels professionals, usuaris i també polítics. La presidenta del comitè d’empresa, Maria Jové, ha celebrat que el projecte estigui estructurat i pressupostat, i confia que hi podran fer aportacions quan sigui el moment de determinar quina funcionalitat tindrà el nou hospital. Però ha alertat que això no ha de bloquejar ni fer oblidar les millores i inversions que necessita de forma urgent perquè –ha recordat Jové– s’està prestant el servei amb una infraestructura del tot obsoleta.

En una entrevista al programa La Ciutat, Maria Jové ha reconegut que els treballadors sabien que Salut, Ajuntament i Corporació estaven treballant de cara a futures inversions però que desconeixien que el projecte estigués tan avançat i es plantegés en els termes en què es farà.

Té data i té pressupost, és bo (…) Teníem constància que hi havia moviments per part de l’equip directiu, que estaven en contacte amb la Generalitat, però realment què s’estava coent no ho sabíem.

Per tant, la representació dels treballadors de l’Hospital Sant Jaume no ha intervingut en el treball que va començar ara farà més d’un any i que ha culminat en el projecte que es va presentar divendres. Confien que podran fer-ho quan es concreti la funcionalitat del nou centre.

Ara quan entri el projecte de licitació, on es concreta la remodelació, serà quan el treballador pugui fer aportacions. Serà llavors quan podrem dir si un servei podria estar posat més aquí o més allà.

Tot i les bones notícies que van portar el vicepresident Aragonès i la consellera Vergés divendres a Calella, la presidenta del comitè d’empresa no amaga la seva preocupació sobre les deficiències que s’arrosseguen al Sant Jaume i que impacten en la qualitat assistencial que s’hi presta. Maria Jové ha explicat que va intentar divendres parlar amb el director del Servei Català de la Salut per saber si hi ha previstes inversions en el mentrestant.

Vaig intentar parlar amb el director del CatSalut i li vaig preguntar per això. Cinc anys sonen molt bé, atrauen, crec que ho podrem disfrutar, però mentrestant? Deixarem que es continuï fent vell? Que només fem avenços amb els pressupostos de la Corporació, o alguna cosa més? (…) Aquí no passa com amb la presidenta Ayuso, que en tres mesos ha tingut un hospital fet.

El comitè d’empresa de l’Hospital Sant Jaume ha reconegut la bona disposició que han tingut els ajuntaments de l’àmbit, especialment el de Calella, amb els treballadors i les seves reivindicacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.