Esquerra augura que la inversió al Sant Jaume ajudarà a diversificar l’economia local

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech (ERC), ha posat de relleu els múltiples beneficis de la inversió milionària anunciada per Salut a l’hospital Sant Jaume. En una entrevista al programa La Ciutat, ha dit que principalment s’aconseguirà modernitzar les instal·lacions i prestar un millor servei, però que també ajudarà en clau econòmica, un aspecte molt important a tenor de la greu crisi que està provocant la pandèmia del coronavirus. La secció local d’Esquerra desconeixia els treballs que s’estaven fent per part de de les dues conselleries del seu partit: Economia i Hisenda –en mans del pinedenc Pere Aragonès– i Salut –capitanejada per Alba Vergès–.

Xavier Ponsdomènech ha dit que l’alcaldessa li va exposar els motius pels quals s’havia portat tot aquest assumpte amb tan secretisme. No n’ha fet sang però sí ha reconegut que, en el seu lloc, ell n’hagués fet còmplice a tot l’arc plenari.

És una bona notícia i la vam acollir amb molta satisfacció (…) L’alcaldessa em va dir que no es volien generar falses expectatives i que s’havia treballat amb molta discreció. No li retraiem res, però nosaltres ho faríem diferent. Em poso en el seu lloc i crec que hagués comptat amb els membres del Ple Municipal perquè n’estiguessin informats.

En declaracions al programa La Ciutat, Ponsdomènech ha subratllat com a aspectes més positius de l’anunci el fet que es modernitzin les instal·lacions, que es millori la qualitat assistencial i la pròpia consolidació de l’hospital a Calella. I en aquest sentit, ha augurat un impacte més que positiu en termes econòmics.

Aquesta injecció econòmica ajudarà a diversificar l’economia del municipi (…) Vindrà més gent i generarem més llocs de treball.

Des d’Esquerra es farà un seguiment del desenvolupament del projecte, calendaritzat en 60 mesos. Especialment tot allò que té a veure la mobilitat i l’aparcament en tot el sector de l’hospital, que ara ja estava sota estudi per la futura implementació de l’Aldi.

Quant a la construcció de l’aparcament darrera Can Saleta, Ponsdomènech ha exposat que és una actuació que ells ja defensaven en el seu programa electoral i que, segons les informacions de què disposen, estarà connectat direcament amb les instal·lacions hospitalàries. Quant al finançament, el cap de l’oposició apunta que s’haurà de recórrer a la capacitat d’endeutament de Gestvia.

Puc dir el que ja saben vostès. Serà a través de pressupost municipal i de Gestvia, que es pot endeutar com a societat, demanar un préstec i tirar endavant el projecte. Això ho haurem de debatre en el sí del Consell d’Administració. Alhora, s’està buscant altres canals, tal com em va explicar l’alcaldessa.

El líder d’Esquerra ha dit que l’anunci de divendres clarifica algunes de les accions que s’han fet darrerament des del Govern Municipal. En concret, que l’alcaldessa apuntés que el dret a vol de l’Aldi es podria utilitzar per habitatge juvenil i que s’hagin aturat tots els projectes de Gestvia, entre d’altres, la construcció de la nova seu a l’antiga comissaria de la Policia Local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *