El concurs de sardanes més creatiu acaba a Calella

sardana eep 24

Una vintena de colles sardanistes competiran aquest diumenge a Calella a la final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Serà a les dotze del migdia al Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau, obert al públic. És un dels actes de la programació de Calella, Capital de la Sardana 2015, que permetrà gaudir novament de aquesta versió de la dansa, on la creativitat i la innovació en són els principals atractius. Ja se’n va poder veure una mostra amb l’exhibició que la Colla Antaviana de Tordera va fer amb motiu del pregó de Festa Major de la Minerva.

Calella acollirà diumenge la final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures que organitza anualment la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i s’emmarca en els actes de Calella, Capital de la Sardana 2015.

“És el campionat més important d’aquesta versió de la sardana, la més moderna, coreogràfica, divertida i atractiva per a tothom. Cada colla planteja la sardana i la coreografia a la seva manera, però sense dubte serà espectacular”, ha assegurat Albert Pedemonte, de l’Agrupació Sardanista de Calella.

Aquells que van quedar bocabadats amb l’exhibició de la Colla Antaviana durant el pregó de la Festa Major de la Minerva, tindran aquest diumenge l’oportunitat de veure les vint colles punteres del país en competició amb els seus dansaires mostrant tot el seu potencial.

La colla de Tordera no hi participarà, però sí hi haurà representació altmaresmenca. “Tenim una colla de Canet de Mar, la Colla Creixent, que és juvenil amb nois i noies joves, que encara té més mèrit”, ha dit Pedemonte.

La capitalitat de la Sardana 2015 afronta els últims mesos abans de l’acte de traspàs a Mollerussa, que prendrà el relleu a Calella el pròxim mes de febrer. Abans però, s’han de desenvolupar alguns actes cabdals. “Queda la presentació de la Guia d’Aplecs Sardanistes del 2016 [amb la intervenció de la Cobla Marinada, i seguidament l’espectacle ‘La viola d’or: teatre líric català’, amb música d’Enric Morera i llibret d’Apel·les Mestres, el 12 de desembre] i el concert de Nadal [amb la Principal de la Bisbal i la cobla Capital de la Sardana, el 20 de desembre], ha assenyalat Pedemonte.

Des de l’Agrupació Sardanista de Calella s’afirma que la comissió organitzadora de la capitalitat del 2015, formada també per l’Ajuntament de Calella, s’ha fet un esforç molt important per aportar nivell i qualitat als actes programats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *