“El confinament és el més important per frenar l’epidèmia”

Crida dels professionals de la salut perquè la població quedi confinada a casa seva i frenar així la propagació del COVID-19, un virus que és altament contagiós i que pot provocar problemes importants de salut, i fins i tot la mort, en persones amb patologies prèvies. La directora del CAP ha adreçat un missatge a tots els calellencs i calellenques demanant-los que facin cas a les indicacions i tinguin una actitud responsable i col•laborativa. Subratlla que és cabdal en aquests primers dies d’emergència sanitària. Susanna Curós ha recomanat a tothom que tingui dubtes o que vulgui fer alguna consulta relacionada amb la seva salut que truqui al 061 o al telèfon del CAP (93 766 59 50), que aquests dies s’ha reforçat.

“No vingueu”, ha insistit la directora del CAP de Calella, Susanna Curós, en una entrevista a Ràdio Calella TV, avui que es compleix el tercer dia feiner de confinament i quan les últimes xifres oficials parlen de 1.866 positius a Catalunya, on el COVID-19 ha provocat la mort de 41 persones.

Insistim molt que la gent s’ha de quedar a casa, és molt important el confinament durant els primers dies, encara que no veiem els resultats d’immediat. I ens trobem que la gent no vol o no ho acaba d’entendre, i aquesta és la feina que més ens està costant. la gent encara ve al CAP per coses que no són importants.

Curós ha apel•lat al sentit de responsabilitat individual per frenar la corba de contagis i assegurar la salut de tota la ciutadania. Entén que l’ordre de confinament provoca molèsties i, en algunes famílies, resulta especialment difícil; però recalca que és l’única manera que hi ha per trencar la cadena de transmissió del virus, que és altament contagiós.

Qui tingui símptomes ha de trucar al 061 de Salut Respon o al telèfon del CAP de Calella (93 766 59 50), que s’ha reforçat aquests dies d’emergència. Sota cap concepte, anar al metge per iniciativa pròpia.

Si es tenen, els símptomes més habituals són febre – pot ser baixa -, mal de coll, tos que predominantment és seca, dolor a totes les articulacions… Tot molt semblant a un quadre gripal. Davant de qualsevol dubte es pot trucar al CAP, per això hem reforçat les línies telefòniques.

A tot això, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’han reprogramat consultes i proves que no són urgents; i s’ha reorganitzat la plantilla. Alguns professionals s’han quedat a casa confinats per assegurar l’atenció mentre duri l’emergència sanitària.

La directora del CAP reconeix que estem vivint una situació del tot excepcional.

Hem treballat en molts moments amb molta pressió, al límit i amb pocs recursos; però una situació com aquesta mai. En vint anys que porto al CAP de Calella.

Salut també ha reforçat l’atenció digital a la ciutadania i ha anunciat que avui estarà operativa l’aplicació StopCovid19 que permetrà seguir l’evolució de l’epidèmia a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *