La Volta apunta que l’edició del centenari es farà el març del 2021

Sortida volta corredors00000000

Dilluns vinent Calella havia de donar el tret de sortida a la Volta Ciclista a Catalunya, però davant l’emergència sanitària que viu el país l’organització va decidir la setmana passada suspendre l’edició del centenari. L’equip directiu va estudiar establir un paquet de mesures similars a les de la París-Niça, disputada sense aficionats, però finalment va decidir cancel·lar la cursa. Ara el calendari de ciclisme, amb moltes competicions suspeses pel coronavirus, és poc flexible i l’organització ja dona per perdut poder celebrar el centenari aquest 2020.

Rubèn Peris, president i director de la Volta Ciclista a Catalunya, ha assegurat en declaracions a Ràdio Calella TV que tot apunta que l’edició 100 de la cursa se celebrarà l’última setmana de març de 2021.

Tal com han anat les coses s’ha vist que vam obrar com havíem d’obrar. I jo crec que vam prendre la decisió adequada, és molt trist perquè era l’edició 100 però la farem. Penso i crec que es farà al calendari de l’any vinent. De moment la Unió Ciclista Internacional ha dit que parava totes les proves i que les puntuacions no tindrien efecte. Jo crec i estic convençut que l’edició 100 de la Volta es farà en el calendari de l’any que ve, tal com estava previst l’última setmana de març del 2021.

El que a hores d’ara  encara no se sap, és si la Volta mantindrà el mateix recorregut, on l’etapa inaugural havia de ser Calella-Calella, o es canviarà per un d’alternatiu. El tret de sortida de les últimes vuit edicions s’ha donat des de Calella i ara el futur d’aquesta etapa inaugural és incert.

De moment encara no hem entrat a valorar, ni hem parlat, del recorregut de l’any que ve. Però la meva idea és que si Calella vol que sortim d’aquí doncs en parlarem. No ens hem plantejat el recorregut de l’any vinent perquè ara la nostra preocupació és que tot vagi bé. Però repeteixo, veient entre línies amb el que vaig parlar amb l’Alcaldessa l’altre dia, sé que per part de Calella hi ha la predisposició però fer-ho, per tant amb molt de gust en parlarem.

La Volta havia de celebrar aquest any la seva edició número 100 i s’havia de disputar entre el 23 i el 28 de març. És la tercera cursa més antiga del calendari internacional, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. S’ha disputat ininterrompudament des del 1939, pocs mesos després de finalitzar la Guerra Civil Espanyola.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Rubèn Peris director i president de la Volta Ciclista a Catalunya:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat