El confinament municipal s’allarga fins al 24 de gener

confinament municipal

El govern de la Generalitat prorroga les actuals restriccions una setmana més, fins al diumenge 24. S’allarga així set dies més el confinament municipal de tota la setmana o el tancament dels comerços no essencials durant els dissabtes i diumenges. La situació epidemiològica del país i el nombre d’ingressos als hospitals i les UCIs han estat els detonants d’aquesta mesura. Les dades avui a Catalunya no són bones. El risc de rebrot puja fins a 696 punts i la velocitat de transmissió creix fins a l’1,32. El Departament de Salut ha notificat aquest dijous 122 defuncions per coronavirus més i 4.397 contagis nous. La positivitat torna a fregar l’11%.

En roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que malgrat haver-hi una frenada dels contagis, saben que els números creixeran en els pròxims dies com a conseqüències de les festes de Nadal. És per això que ha defensat que necessiten més dies per veure el comportament de la pandèmia.

Aturar l’increment és l’objectiu de les mesures del 7 de gener. Encara no podem veure la frenada i per això necessitem 7 dies més per veure el comportament de la pandèmia. No hem vist de moment una acceleració a conseqüència de les festes de Nadal, però sabem que vindrà. Són mesures dures però necessàries per evitar el creixement.

L’allargament de les restriccions es tradueix en que es manté fins al dia 24 el confinament municipal de tots els dies i les restriccions en el sector comercials. Fins el dia 25 de gener els centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats seguiran tancades i el petit comerç podrà obrir només de dilluns a divendres. Dissabte i diumenge només pot obrir el comerç considerat essencial. La restauració també haurà de continuar com fins ara.

Segons ha apuntat el secretari de Salut Publica, Josep Maria Argimon, l’última setmana analitzada a fons, del 4 al 10 de gener, s’han detectat 23.000 contagis nous de coronavirus. Entre dilluns i dimecres d’aquesta setmana ja se n’han comptabilitzat 11.000 poden superar a finals de setmana els 24.000 contagis.

En la darrera setmana també ha millorat el ritme de vacunació i s’han vacunat 105.000 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat