L’estratègia per a la Calella del 2020

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’equip redactor ha presentat les conclusions del Pla Estratègic Integral de Ciutat que es va encarregar el maig passat. El tinent d’Alcaldia d’Observatori de Ciutat, Josep Torres, ha indicat que el Govern Municipal té la voluntat que sigui un instrument de consens polític i social que marqui el camí a seguir en matèria de planificació per a la “Calella del 2020”. Els partits de l’oposició han demanat la convocatòria d’una nova trobada amb els tècnics per fer-hi aportacions i consideracions, que serà prèvia a la presentació del pla per a la seva discussió política.

Calella vol avançar-se al moment actual i emprendre accions per tenir un millor posicionament futur. És l’objectiu del pla Calella 20-20 que ha redactat una consultora externa a l’Ajuntament de Calella –amb el finançament de la Diputació de Barcelona– i que estableix set eixos d’acció estratègica. Són de caràcter transversal i s’han treballat amb les aportacions també d’agents socials i econòmics de la ciutat.

“Són els eixos de la cohesió social; de l’emprenedoria vinculada a la diversificació econòmica; Calella centre Comercial per tal de continuar la dinamització. També hi ha l’eix del bon govern, que es relaciona amb la participació ciutadana i l’administració; Calella com ciutat i territori; i els dos últims tracten sobre el civisme i el turisme del segle XXI”, ha especificat el tinent d’Alcaldia d’Observatori de Ciutat, Josep Torres (PSC), en declaracions a Ràdio Calella TV.

Torres ha exposat que la voluntat del Govern Municipal és que l’oposició assumeixi els propòsits estratègics que assenyala el pla. “La vocació és que sigui de consens. Fins ara s’ha fet la feina tècnica i l’equip redactor ha recollit les idees i les visions d’alguns calellencs sobre la ciutat per definir el projecte. La intenció en l’última reunió era que estiguem tots compromesos amb un programa que va més enllà d’aquest mandat perquè marca l’objectiu de Calella 20-20”, ha exposat el tinent d’Alcaldia.

De cadascun d’aquests set grans eixos estratègics, se’n desprenen un seguit d’accions i mesures concretes per assolir els objectius de cara al 2020. Són aquests els aspectes que s’aniran desenvolupant en funció de l’agenda política.

L’equip redactor de la consultoria U·TRANS va presentar dilluns les conclusions del pla en una reunió participada per polítics i tècnics. “L’oposició va dir que potser caldria tenir una nova trobada i, tot i que no era la nostra previsió, no ens hi neguem”, ha dit. En aquest sentit, el responsable d’Observatori de Ciutat ha indicat que encara no s’ha fixat data per presentar públicament al detall el Pla Estratègic Integral de Ciutat Calella 20-20.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat