El Consell Comarcal atorga subvencions a 119 empreses per a la recuperació postcovid

subvencio

119 microempreses i autònoms de la comarca s’han beneficiat de la convocatòria extraordinària que va habilitar el Consell Comarcal per contribuir en la recuperació del teixit econòmic més vulnerable del Maresme. La dotació econòmica global ha estat de 30.000 euros destinats als negocis que han vist alterada la seva activitat econòmica al llarg del 2020 a conseqüència de la Covid.

Empreses i autònoms que van veure caure en picat la seva facturació a partir del març del 2020 s’han pogut beneficiar de la línia extraordinària que va llençar al mes d’octubre l’ens comarcal. A l’estiu en una primera convocatòria dotada amb 50.000 euros, es va ajudar a 75 microempreses i autònoms que van acreditar un descens en la facturació superior al 25%. Donada l’allau de peticions es va obrir una segona convocatòria que ha permès ampliar l’ajut a 44 persones més.

S’han pogut acollir aquesta subvenció, negocis que durant el 2019 tenien una facturació d’entre 9.000 i 36.000 euros i que durant el 2020 han acreditat un descens superior al 25%. Les bases establien dues categories d’ajut. Un de 500 euros pels negocis amb un descens d’entre el 25 i 50% i 1.000 pels que han patit una reducció superior al 50%.

S’ha ajudat a 41 negocis amb la subvenció de 1.000 euros i 78 amb la de 500.

Formació per a persones autònomes

El Consell Comarcal ha tornat a obrir convocatòria pel programa Consolida’t destinat a totes les empreses maresmenques i impulsat per la Fundació Universitàries Martí l’Humà. L’objectiu és ajudar a enfortir als autònoms el seu negoci. El programa està 100% subvencionat i compta amb un assessorament personalitzat i formació en aspectes fiscals, gestió econòmica, gestió comercial, i màrqueting digital i comunicació.

El contingut del programa s’explicarà aquest dijous en una sessió informativa online (10 h) que organitza el Servei Enxarxa Maresme per l’emprenedoria i empresa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *