El Consell Comarcal posa en marxa la Maleta Coeducadora

El consell Comarcal posa en marxa les dues Maletes Educadores que viatjaran aquest curs per les escoles de primària. Transportaran llibres i contes que trenquen tòpics i reflecteixen la diversitat real de la nostra societat. Amb l’objectiu de treballar la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat, el Consell Comarcal posa a disposició de les escoles de primària aquest nou recurs pedagògic.

Estereotips i rols de gènere, educació emocional i afectiva sexual, violències, sabers i aportacions de les dones i diversitat. Són els 5 eixos amb els quals alumnes i professors treballaran a l’aula a partir dels contes i les il·lustracions de la Maleta Coeducadora.

Unes lectures que han estat seleccionades per professionals, en analitzar els valors que transmeten cadascuna d’elles. El denominador comú és el foment de la diversitat en totes les seves variants: funcional, de gènere, sexual, personal, cultural, familiar… En total, les escoles disposaran d’una norantena de títols que es complementaran amb una selecció de recursos audiovisuals.

El material està classificat en funció del cicle al qual va adreçat i de la temàtica que tracta.

La maleta respon a una necessitat del professorat en l’educació primària per formar als alumnes en la diversitat i l’equitat.

El recurs està a disposició de totes les escoles de la comarca que així ho demanin. Ara, ja n’hi ha 9 centres docents que han fet la petició i que la podran gaudir durant dos mesos. Les escoles que hi estiguin interessades, poden fer la sol·licitud de la maleta coeducadora a través de la pàgina web de SIAD Maresme.

Amb aquesta iniciativa, el CCM aposta per la coeducació com a eina de prevenció i recurs fonamental per tal de combatre la LGTBIfòbia, el racisme i qualsevol actitud discriminatòria envers les persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *