La meitat de les dutxes de platja s’obriran a partir de l’1 de juliol

Calella tornarà a obrir les dutxes de platja després que la Generalitat de Catalunya n’hagi aixecat la prohibició explícita, amb el pas al nivell d’alerta per sequera. L’Ajuntament ha pres una decisió intermèdia i farà que funcionin el 50% dels punts d’aigua, sobretot a les zones concorregudes i punts estratègics, com les Roques o la platja de gossos, a més de les guinguetes. L’aigua hi tornarà a córrer a partir de l’1 de juliol, atenent una de les demandes expressades pel sector turístic, tal com ha reconegut el regidor de Platges, Manel Vicente, qui també ha anunciat que s’han ampliat a 13 el nombre de línies de vida que donen suport a les persones amb dificultats de mobilitat a l’hora de sortir de mar.

El pas d’emergència a alerta per sequera a la conca del sistema Ter-Llobregat, del qual en forma part Calella, ha fet canviar d’opinió al govern municipal, que fa menys d’una setmana ratificava el tancament de les dutxes de platja com a mesura d’estalvi. Ahir va decidir reobrir-ne la meitat, 12 de les 21 que hi ha instal·lades, amb l’objectiu de cobrir els punts del litoral més concorreguts o els que tenen la consideració d’estratègics, tal com ha informat el regidor de Platges, Manel Vicente, en declaracions a Ràdio Calella TV.

No és ben bé una dutxa sí i una no, sinó que es garanteixen als llocs de més afluència i que sempre n’hi hagi una oberta a menys de 100 metres (…) Funcionarà el punt d’aigua de la platja de les Roques, i a banda i banda de cadascuna de les guinguetes (…) A la platja de gossos habilitarem una dutxa per a les mascotes.

El govern convé que la mesura es mantindrà durant l’estiu, però no tanca la possibilitat d’acabar obrint la totalitat de les dutxes, de forma puntual o no, si l’escenari canvia per alguna circumstància. Amb tot, el responsable de Platges recalca que qualsevol decisió es prendrà en base a criteris de sostenibilitat – com es va fer l’estiu passat amb el tancament, que no va agradar l’empresariat turístic local –. En declaracions a Ràdio Calella TV, ha apuntat que s’estudia instal·lar temporitzadors que en puguin regular l’ús i restringir-lo, per exemple, durant les nits.

Descartar no podem descartar res, però si la mesura funciona amb aquesta obertura parcial perquè tothom pugui arribar a un punt de dutxa proper, es mantindrà. Sí treballem amb altres mesures com programar perquè no funcionin durant la nit, però posar temporitzadors no resulta tan fàcil. És més complexe.

La temporada de bany es donarà oficialment per inaugurada aquest migdia amb la hissada de la Bandera Blava i la Q de qualitat turística que són reconegudes a nivell internacional i que un estiu més onejaran el tram de Platja de Garbí. Una altra de les novetats d’aquest 2024 és l’increment de les línies de vida que ajuden a les persones amb dificultats de mobilitat a sortir de l’aigua i salvar la pendent que hi ha just al bot. N’hi haurà un total de 13 repartides al llarg dels 3 quilòmetres de litoral calellenc.

Hem posat una línia de vida a la zona sud, que és molt poblada, a l’alçada dels Apartaments Codina i la piscina municipal, i una altra a les Roques (…) Permeten que la gent amb mobilitat reduïda pugui sortir de l’aigua.

El regidor de Platges ha explicat que encara no s’han instal·lat les plataformes perquè s’estan arreglant les escales que permeten accedir-hi per motius de seguretat. S’ha donat indicacions a l’empresa d’abalisament perquè se situin més a prop de la sorra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.