El Consell Comarcal reclamarà 97,3 milions d’euros a la Generalitat per millorar la mobilitat

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat la moció presentada per En Comú Guanyem que l’insta a reclamar a la Generalitat de Catalunya els 97,3 milions d’euros que havia compromès a la millora de la mobilitat del territori. Eren els diners d’una primera transferència de l’Estat, ara fa 10 anys, però que mai es van executar. Amb els vots del partit proposant, a més dels del Govern -Esquerra i Junts per Catalunya- i del PSC, ara s’exigirà a la Generalitat que habiliti la partida en els pressupostos del 2020. El portaveu del grup d’En Comú Guanyem, Sebastián Tejada, ha celebrat que la moció que qualifica de justa i necessària s’hagi aprovat amb una majoria àmplia del plenari comarcal.

El Consell Comarcal del Maresme reclamarà a la Generalitat els 97,3 milions d’euros que fa 10 anys va comprometre a la millora de la mobilitat. La petició del territori arriba quan l’administració catalana es prepara per a l’aprovació dels comptes del 2020 i, per tant, té la possibilitat de fer la reserva pressupostària. El portaveu dels comuns explica que això implicaria que justifiqués a què va destinar els diners de la primera transferència que li va fer l’Estat.

Hi ha una probabilitat real que trobem la partida als pressupostos de la Generalitat. Això l’obligaria a justificar davant l’Estat què ha fet amb els 97 ME perquè és la condició que posa per transferir la resta. Ara la Generalitat té aquesta responsabilitat per poder reorientar la dedicació els 400 milions.

La inversió permetria posar el fil a l’agulla a les actuacions recollides en el Pla de Mobilitat Sostenible del Maresme. Tejada n’ha comentat les línies bàsiques.

La pacificació de l’NII per dedicar-la a trànsit de bicicletes, veïns i transport pública; eliminar el peatge de la C-32; desenvolupar el projecte de carril bici per tota la comarca; fer el desenvolupament d’un ramal ferroviari entre Mataró i Granollers; i doblar la via entre Arenys i Blanes.

A l’espera que la Generalitat atengui al requeriment del Maresme, i alhora promogui que l’Estat transfereixi la resta de diners; el Consell Comarcal del Maresme ha pressupostat per al 2020 l’encàrrec dels estudis que entraran al detall del com s’han de realitzar les millores recollides en el Pla. Exposa Tejada que és un dels acords que En Comú Guanyem ha aconseguit de la negociació amb el Govern d’Esquerra i Junts per Catalunya.

Fer aquests estudis també ho hem aconseguit en la negociació del pressupost del CCM, que s’ha obligat a contemplar una partida. Esperem que al llarg del 2020 tinguem aquests estudis sobre quin format de mobilitat volem.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el conseller d’En Comú Guanyem ha qualificat de justa i necessària la petició que fa el territori, que porta 10 anys esperant que es desencalli la situació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *