El Govern Municipal arriba al ple de pressupostos amb la incertesa d’aprovar-los

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Res tancat de cara al debat de pressupostos que es viurà aquesta tarda a Calella, el primer de l’actual mandat per al Govern de Junts per Calella i el PSC en minoria. L’aritmètica obliga, com a mínim, que un dels vots de l’oposició sigui d’abstenció i això permeti a l’alcaldessa trencar l’empat i que els comptes s’aprovin. El portaveu de l’executiu, Josep Torres, ha explicat que la ronda de contactes i negociacions que s’han mantingut amb la resta de partits no s’ha tancat amb un acord que permeti assegurar al 100% l’èxit de la votació que tindrà lloc aquesta tarda. Amb tot, explica que s’han recollit algunes propostes en matèria d’inversió que els han fet arribar des d’Esquerra i Cs, no així amb Calella en Comú i la CUP.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Torres s’ha mostrat “esperançat” que els pressupostos per al 2020 s’acabin aprovant.

Estem esperançats que sí. Hem de deixar que cada partit faci les seves reflexions, no podem pressionar. Tothhom sap les cartes que juguem uns i altres, i en definitiva tots plegats volem el millor per Calella. Amb consciència, cadascú que emeti el vot que cregui convenient. Però repeteixo, amb l’esperança que tot tiri endavant.

El portaveu del Govern ha avançat alguns detalls de la proposta de comptes que es presenta al debat d’aquesta tarda. Diu que té una línia continuista en termes de despesa i un programa d’inversions que ha augmentat l’1,94% i arriba als 1,721 milions d’euros. Torres explica que en aquest apartat s’han atès diverses peticions de l’oposició. En concret de Cs i d’Esquerra.

Bàsicament hem estat treballant amb ERC, hem fet una feina important però al final, i per la resposta que hem tingut, sembla que no hi haurà massa acord (…) En aquest pressupost hi ha una inversió de 90.0000 euros per la remodelació de la plaça de l’estació, que Junts per Calella també portava al seu programa electoral (…) Amb Cs també ens hem entès bastant, amb partides més petites per contenidors de vidre i plàstic intel·ligent i altres propostes que ens ha aportat i que poden conduir a bon port. També ens han arribat propostes dels comuns i de la CUP, els agraïm l’esforç però no hem arribat a cap acord.

Entre les inversions plantejades per al 2020, n’ha destacat les actuacions a la via pública -per exemple a Miquel Cuní i Sant Josep-; 90.000 euros per continuar amb l’adequació de Can Saleta, 180.000 euros per arranjar la coberta i instal·lar el sistema de calefacció a la Sala Mozart, 150.000 euros per al Pla d’Equipaments Esportius o 100.000 euros per ampliar el Cementiri dels Pins de la Creu. Es mantenen els 125.000 euros per als Pressupostos Participatius, i actuacions al Parc Dalmau i d’accessibilitat.

A tot això, el Govern Municipal ha confirmat que en els pressupostos hi ha incorporat la contractació de dos càrrecs de confiança per assessorar-los en matèria d’Habitatge i Transparència.

Hem reduït regidors i estem amb una cotilla imposada per les normes dels PGE que no ens permet ampliar plantilles, i hi ha coses que s’han de fer. Primer, polítiques d’habitatge per les quals no tenim gent (…) Si ens omplim la boca de transparència, què més interessant que tenir una persona que ens condueixi per aquest camí i ens complementi les polítiques de transparència.

El projecte de pressupost municipal per al 2020 ascendeix als 21.907.000 euros.

Es porten a debat aquesta tarda, en una sessió ordinària que es retransmetrà en directe per Ràdio Calella TV a partir de les 18.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *