El Consell Comarcal tindrà un nou ens públic per gestionar l’arribada dels Next Generation

Les poblacions del Maresme rebran el suport i l’acompanyament del nou ens públic que crearà el Consell Comarcal per gestionar l’arribada dels fons europeus Next Generation. Aquest és un dels compromisos de l’administració supramunicipal per aquest mandat. El vicepresident i responsable de Planificació Estratègica, Joaquim Arnó, ha explicat aquest matí a La Ciutat que la comarca ha presentat a la convocatòria dos projectes de sostenibilitat mediambiental.

El Consell Comarcal ha demanat ajuts del fons europeu Next Generation per al desenvolupament d’un sistema per fer el tractament terciari de les aigües brutes del territori per al seu aprofitament en la indústria i la pagesia, i usos que no siguin el consum de boca.

Des del CCM hem demanat dues línies de subvencions del programa Next Generation per fer proves pilot de transformació d’aigües brutes en reciclada i veure com es pot subministrar. El 2024 hem de tenir enllestida la gestió del cercle integral de l’aigua, per això ens hem integrat a la càtedra del Tecnocampus, per subministrar aigües terciàries i estalviar la captació d’aigua dels pous.

Arnó, que també presideix el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ha subratllat la importància d’introduir els criteris de sostenibilitat mediambiental també en el sector, com a valor afegit a l’oferta tradicional. En aquest sentit, ha garantit el compromís de l’administració pública per facilitar les eines a l’empresariat perquè iniciïn o continuïn el camí cap a la transformació verda.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *