Els tècnics superiors sanitaris reclamen l’homologació dels seus títols

Imatge d'arxiu

Un grup de tècnics sanitaris han fet visible a Calella la reivindicació del col·lectiu perquè s’homologuin els seus estudis a graus universitaris, equiparant-se als seus companys europeus. Aquí, radiòlegs, tècnics d’anàlisis clíniques i d’anatomia patològica, per exemple, obtenen el títol a través d’un cicle formatiu però a la resta d’Europa es corresponen a estudis universitaris. Demanen el canvi assegurant que seria beneficiós tant per a la professió com per als pacients perquè, per exemple, implicaria el doble d’hores lectives.

Elisenda Capdevila, tècnica superior d’anàlisis clíniques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat aquest matí a La Ciutat que les accions de protesta s’han fet coincidir amb la tramitació de la nova Llei de Formació Professional. Reclamen que els estudis de tècnics sanitaris es transformin en universitaris i que també s’estableixin els processos per homologar els títols que ja s’han expedit.

Primer, adequar els estudis per la gent que comença; i pels que acumulem anys d’experiència acreditada també establir un criteri, potser amb un examen únic. Però això ho haurà de determinar la comissió que se n’ocupi.

A l’organisme sanitari hi ha una cinquantena de professionals tècnics superiors que s’adhereixen a les demandes del col·lectiu que està cridat a participar a la mobilització unitària que s’ha convocat per aquest dissabte a Madrid.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *