Calella en Comú s’ofereix a Esquerra perquè el pròxim Ajuntament tingui un govern progressista

tejada

Calella en Comú advoca perquè el pròxim Govern Municipal sortit de les eleccions municipals del 2023 estigui format per un bloc progressista amb ells i Esquerra. Així ho ha dit aquest matí el regidor Sebastian Tejada en una entrevista al programa La Ciutat, on ha parlat del present i del futur que es vol per Calella. Els comuns encara no tenen decidit un candidat per a les municipals del 2023.

En clau electoral ha deixat clar que volen que sigui Esquerra el seu soci prioritari, per moltes coincidències en els seus projectes de ciutat i ideals. I llença un missatge pels republicans: diu que “el 2023 hauran d’escollir si volen formar part d’un bloc progressista o pactar amb la dreta envellida“.

Tenim socis prioritaris i independentment del que diguin els altres. Tenim un soci prioritari per molts motius i coincidències que és Esquerra. Ells poden tenir opcions variades, poden venir amb nosaltres a formar bloc progressista o apropar-se a la dreta de Calella té tota la vida, ja envellida i prehistòrica en molts plantejaments. Nosaltres tenim les portes obertes per arribar acords i formar un govern progressista.

Tejada ha assegurat que, malgrat que el partit té candidats per a les pròximes eleccions municipals, de moment no tenen decidit qui serà el seu cap de llista. Exposa que no és el moment d’especular i que primer cal treballar pel dia a dia. També s’ha referit a les declaracions de l’alcaldessa Candini on no va tancar la porta a presentar-se a les municipals del 2023, Tejada assegura que té tota la “legitimat per fer-ho” després d’11 anys al capdavant del consistori, però que compta “amb una escassa autoritat moral” per demanar una pròrroga.

A l’entrevista a La Ciutat Calella en Comú ha tornat a insistir en la necessitat d’aturar les obres de l’Aldi. De fet, demà presenten una proposta de resolució en el Ple perquè l’Ajuntament retiri la llicència d’obres major al supermercat. Insisteixen a dir que el projecte inicial ha patit importants canvis substancials, que haurien de fer suspendre la llicència d’obres, revisar i refer tot el projecte.

Per nosaltres són modificacions substancials que obligarien aturar, revocar la llicència municipal d’obres, i esperar que presentin un projecte definitiu que sigui aprovat per l’Ajuntament i a ser possible per tots els regidors. Quan el 2019 vam aprovar això, ho vam fer amb una idea inconcreta que ara ha patit múltiples modificacions.

Els comuns han refermat el seu suport al moviment ciutadà que lluita per la preservació de la Vil·la Romana de Calella. Tejada ha lloat “l’excel·lent tasca” que estan duent a terme fent un seguiment exhaustiu de tot el procés d’obres. I ha recordat que, si les obres no estan incompliment la declaració de BCIL, és perquè el grau de protecció que ha atorgat el consistori és “força inconcret” i no s’equipara al grau de BCIN. 

En un altre ordre de qüestions, Tejada també ha reconegut que l’Ajuntament els ha negat, a ells i a Esquerra, l’ús d’equipaments municipals, com la sala d’actes de Can Saleta, on els comuns volien dur a terme una conferència sobre les excavacions del Jaciment del Roser. En aquest punt Tejada ha insistit en la importància de reglamentar l’ús dels edificis municipals perquè aquestes situacions no es tornin a donar i estiguin a l’abast de tota la ciutadania i partits.

Se’ns havia negat a nosaltres i abans a Esquerra. Les instal·lacions municipals estan per fer-les servir. Fa temps vam presentar una proposta al Ple per reglamentar l’ús dels edificis municipals, de tal manera que no depengui del regidor de torn decidir qui ho pot utilitzar i qui no. (…) L’argumentari que ens van donar va ser que no hi havia tradició que els partits polítics sol·licitessin aquests espais, però la resposta escrita no la tenim encara, la resposta oficial.

I en referència a les dues consultes que proposa el Govern Municipal sobre la platja de gossos, Tejada considera que es tracta d’una estratègia del Govern perquè la decisió no s’acabi prenent en el transcurs d’aquest mandat.

No volen fer-la i en tot cas volen tirar la pilota al proper mandat. És inevitable. Tindrem platja de gossos aquest mandat o el proper. Nosaltres encara esperem que ens responguin de manera oficial la data de la consulta.

L’alcaldessa Montserrat Candini va anunciar fa un parell de setmanes en una entrevista a Ràdio Calella TV, que la primera consulta per decidir si es vol o no la platja de gossos, se celebrarà entre el gener i el febrer del 2022.

Recupera l’entrevista a Sebastián Tejada al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat