El Consell Comarcal vol fomentar el consum responsable entre els joves

El servei de prevenció de drogodependències mancomunat entre els ajuntaments de Calella, Tordera, Palafolls i Malgrat, que començarà a caminar a principis d’estiu, incidirà en el consum responsable entre els joves. Així ho ha avançat la tècnica de joventut del Consell Comarcal, Nati Puvill, que és qui gestionarà el nou recurs. L’objectiu dels consistoris i l’administració comarcal és dotar d’eines a tots els joves per poder contrarestar els possibles casos d’addicció i retardar l’edat de contacte amb les begudes alcohòliques.

En una entrevista aquest matí al programa La Ciutat, la tècnica de joventut comarcal, Nati Puvill, ha explicat que el projecte té diferents eixos d’acció: l’educació per la salut, detecció de drogodependències en l’oci nocturn, el treball en xarxa amb els centres educatius, els de salut i les àrees bàsiques de Política Social. Tot plegat per establir uns criteris comuns en matèria de prevenció de drogodependències.

Volem establir uns criteris de treball comuns. Som molts agents que intentem treballar per abordar o reduir el mateix problema. Per tant, el més important és fer-ho coordinats i per això també volem detectar tots els agents i buscar criteris d’intervenció comuna.

La idea és fer diferents programes de treball i intervenció que permetin fer un treball comunitari especialitzat que incideixi en la prevenció, l’educació hàbits de salut, la reducció de danys i la intervenció. Tot plegat a través d’accions on es doni informació sobre les drogues més consumides entre els joves, els diferents patrons de consum, la penalització per tinença, consum, cultiu i venda de drogues, entre altres.

Puvill també ha exposat que el principal objectiu del nou programa és fomentar un consum responsable entre els joves i retardar al màxim el contacte que puguin tenir amb l’alcohol o les substàncies estupefaents.

Jo diria també que consumeixin amb més responsabilitat. Totes les persones ho hem fet. El més important és vigilar i retardar al màxim l’edat d’inici, però sobretot fer conscient als joves de com els pot afectar una determinada substància i tenir un sentit de grup, que permeti a l’entorn incidir sobre aquella persona que vol consumir.

La finalitat dels tallers que es començaran a realitzar en diferents àmbits als 4 municipis serà donar als joves tota la informació possible perquè tinguin més elements a l’hora d’exercir el seu rol amb relació al consum de drogues.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.