El govern explica que no es poden ampliar les ràtios d’El Carrilet

La normativa i les instal·lacions actuals d’El Carrilet no permeten ni ampliar el nombre de places per aula ni tampoc doblar línies. És l’explicació que el govern ha donat a la impulsora de la recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per demanar que s’ampliï l’oferta de l’escola bressol municipal i així es puguin atendre totes les peticions d’inscripció que s’han fet per aquest pròxim curs. Unes quaranta famílies se n’han quedat fora, tal com posava de relleu Tanit Montfort fa uns dies al programa La Ciutat, on va comentar que aquesta situació els suposa un problema important de conciliació i que moltes d’elles hauran d’anar a centres privats, amb la despesa que comporta.

El govern ha respost per carta al correu que Tanit Montfort va adreçar a Educació de l’Ajuntament de Calella en constatar que moltes famílies – gairebé una quarantena – s’han quedat sense plaça d’escola bressol municipal per al pròxim curs i posant en coneixement l’impuls d’una campanya de recollida de signatures per demanar que s’ampliï l’oferta existent.

La missiva està signada per la regidora que s’ocuparà de l’àrea d’Educació, Mariceli Santarén (Junts). Diu que el govern entén la preocupació que exposen les famílies però lamenten que no es poden oferir més places. “Les ràtios no es poden ampliar atès que hem de complir estríctament amb la normativa que regula el número d’infants per espai i que ve determinada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya”, s’indica en l’escrit. Tampoc hi ha la possibilitat d’ampliar el número de línies perquè “l’espai físic d’El Carrilet no pot créixer més”.

Per tant, Santarén conclou que no es poden posar més infants per aula i tampoc se’n poden habilitar més perquè l’equipament està plenament ocupat.

No s’hi fa cap referència específica sobre la possibilitat de tenir una segona escola bressol municipal, encara que sí s’apunta que aquest any “de forma excepcional· hi ha hagut un augment de les sol·licituds presentades respecte els últims cursos.

Actualment, l’escola bressol municipal El Carrilet compta amb un total de 107 places distribuïdes en tres línies de la següent manera:

-línia de 0 a 1 anys: 1 aula amb 8 places
-línia d’1 a 2 anys: 3 aules amb 39 places (13 infants per aula)
-línia de 2 a 3 anys: 3 aules amb 60 places (20 infants per aula)

La impulsora de la campanya de recollida de signatures també va posar el cas en coneixement de la Síndica Municipal de Greuges. Pel moment, compta amb 272 suports dels 500 que s’ha marcat com a objectiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *