La convocatòria de la consulta de la platja de gossos, al caure

La convocatòria de la consulta sobre la platja de gossos està a punt de confirmar-se. A l’espera de la comunicació oficial –que serà imminent–, el Govern va informar ahir dilluns al grup promotor que s’han enllestit els detalls del procés participatiu que permetrà a la ciutadania decidir si vol o no que s’habiliti un espai del litoral per al lleure dels animals. En concret, se’ls traslladarà la pregunta acordada i que fa referència a un possible canvi en la normativa municipal que impedeix portar mascotes a la platja entre els mesos de maig i octubre.

Els calellencs i calellenques majors de 16 anys i que no tinguin animal de companyia censat podran participar a la consulta sobre la platja de gossos que, a l’espera de confirmació oficial, es convocaria per al diumenge 3 d’abril. Així es va comunicar al grup promotor, en una reunió aquest dilluns, tal com ha explicat el seu representant, Xavier Nogués, en una entrevista al programa La Ciutat.

A la reunió hi van assistir la regidora Cindy Rando i el càrrec de confiança del Govern Àlex Mur; a més del Sergi Puig, que és membre del grup promotor i jo mateix, que en són el representant (…) Hi ha una data fixada a l’espera que el decret sigui oficial, i es faci efectiu a finals de setmana o principis de la vinent, que és el 3 d’abril.

En la reunió, el grup promotor va plantejar al Govern la possibilitat d’estalviar la despesa de la convocatòria i acordar la creació de la platja de gossos –diu Nogués–, valorant que el projecte té la majoria dels suports polítics en el Ple Municipal. En el grup de partidaris hi compta Cs, tot i que el regidor Guillermo Gomis va desmarcar-se’n en les últimes votacions.

La consulta té un cost i pot arribar a ser contraproduent si en resulten venuts i vencedors. Com vam fer des del principi, ahir també els vam oferir la possibilitat d’estalviar-s’ho i implementar la platja, tenint en compte que hi ha un grup de partits –Cs, Esquerra, CeC i CUP– que sumant vots guanyen a la resta –PDeCAT i PSC–.

La consulta estarà oficialment convocada quan es publiqui al DOGC, coneixent-se llavors tots els detalls del procés. És a dir, calendari de campanya, dates i logística de les votacions.

Des del grup promotor s’anuncia que destinaran tots els recursos disponibles a fer campanya pel “sí” i sobretot incentivar la participació, entenent que la consulta serà una gran oportunitat per als calellencs i calellenques que pot assentar un precedent.

Sobretot campanya perquè la gent vagi a votar. És un exercici de participació ciutadana, un exercici comunitari, que pot assentar un precedent i que, a partir d’aquí, cada any es puguin decidir sobre dos o quatre aspectes que creïn controvèrsia.

En cas que es confirmi la convocatòria per al 3 d’abril, la consulta de la platja de gossos se celebrarà amb un mes de retard respecte les previsions inicials. Des del Govern s’ha adduït problemes interns del consistori per no complir amb les previsions inicials.

Segons les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Calella, uns 15.600 calellencs i calellenques podran participar a la consulta popular sobre la platja de gossos. En el llistat de persones que estaran cridades a les urnes no hi figuren les 1.123 que tenen animal de companyia censat. Se’ls plantejarà la pregunta acordada que és:

“Estaria d’acord en modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i així poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any?”

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcaldessa Montserrat Candini es va comprometre a donar compliment al mandat de les urnes però va anunciar que des del Govern s’impulsaria una segona consulta, en aquest cas per decidir-ne la ubicació. Des del grup promotor, que sempre s’havia demanat que aquesta fos una decisió presa sota criteris tècnics, s’alerta que aquesta segona consulta podria ser l’espurna d’una confrontació entre veïns i veïnes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *