El Consell dels Adolescents estrena cançó i videoclip

“Plantem Cara” és la nova cançó feta pels membres del consell dels Adolescents que es presentarà aquest vespre l’espai Jove de Can Saleta. Una cançó que neix de la col·laboració entre el raper Nel·lo C i els membres del Consell d’Adolescents de Calella per posar sobre la taula qüestions de polítiques de gènere. De lletra colpidora i amb un missatge clarament feminista, la cançó expressa la necessitat de construir societats igualitàries, lliures i respectuoses.

En el videoclip, que també es presentarà aquest vespre, apareixen joves calellencs plantant cara al masclisme. Cansats de la situació actual, volen canviar la societat patriarcal en què vivim a través de ritmes i versos, on recorren Calella des de l’embarcador a plaça de l’Ajuntament.

La col·laboració sorgeix arran del Taller de Música impartit pel raper Nel·lo C en una sessió del Consell dels Adolescents. Els 20 consellers van decidir sumar-se a lluita contra el masclisme amb un rap. En aquest sentit, el coautor de la cançó, Oriol Carcolse també conegut com a Nel·lo C, ha posat de manifest en una entrevista a La Ciutat, com de conscienciats estan els joves de Calella.

Per això m’ha sorprès els joves de Calella, perquè van molt a una. Hi havia nois molt al dia de tot. I em va sorprendre, perquè malauradament a vegades sí que hi ha nois que estan una mica fora de context en aquest sentit. Però suposa que des de les escoles i des de casa, com les polítiques de ciutat, fan que hi hagi una tolerància 0 respecte al masclisme.

D’acord amb els objectius de treball encomanat als 20 membres del Consell dels Adolescents de Calella, neix aquesta cançó, coescrita i cantada per a tots ells amb el raper Nel·lo C. Una tasca que segons el raper, va ser molt fàcil.

Jo el que faig simplement és afegir-hi una tornada més rítmica i guiar als joves una mica. Però ara la música urbana és molt present entre els col·lectius més joves i ells ja saben de què va. Tota la lletra té sentit, perquè a mi m’agrada la música amb missatge, si no és buida. Per tant el primer que transmeto als joves és que el més important és dotar de contingut la lletra.

La presentació del videoclip i de la cançó íntegrament es farà aquest vespre a les 19 h a Can Saleta, amb la participació del raper Nel·lo C i la regidora de Joventut, Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.