Allau de solidaritat amb els joves migrats sense sostre

(Fotos: @xrefugiats)

Una dotzena de joves migrats que han sortit del centre d’emergència de l’Hotel Marisol rebran la roba d’abric que ha recollit CalellaxRefugiats aquest passat cap de setmana després de la crida feta a través de les xarxes. Així ho han explicat els membres de la plataforma a Ràdio Calella TV, que han volgut aprofitar per fer explícit i públic el seu agraïment a totes les persones de Calella i de poblacions del voltant que van donar-los samarretes, jerseis, abrics i pantalons de cara a l’arribada del fred.

Els membres de la plataforma ciutadana d’ajuda als refugiats van muntar parada aprofitant que es feia el mercat del col·leccionisme i antiguitats. Van estar-s’hi un parell d’hores, fins que va caure el ruixats; i en aquest temps van aconseguir aplegar roba per omplir unes vint-i-cint bosses reutilitzables de supermercat de tot tipus de roba d’abric. Ariadna Llamas ha reconegut que es van superar totes les expectatives que tenien posades quan van fer la crida d’emergència. Ha posat de relleu que la resposta ve a confirmar el compromís que hi ha a Calella amb la situació dels joves migrats.

Estem molt contentes perquè va venir molta gent, fins i tot de poblacions del voltant, gent de Tordera. Vam estar dues hores i mitja i vam recollir molta roba de la que havíem demanat, perquè en altres crides ens porten coses que no serveixen. Es van superar les expectatives (…) De la mateixa manera que hi ha hagut moltes crítiques, aquestes mostres de solidaritat fan veure l’altra part: hi ha gent que vol l’acollida i es preocupa per les seves condicions de vida.

La roba d’abric es repartirà entre la dotzena de joves que han sortit del centre d’emergència que es va obrir a Calella i que, després d’haver complert la majoria d’edat i no estar sota la tutela de la DGAIA, no tenen un sostre on viure. Des de CalellaxRefugiats expliquen que han creat un grup de suport específic que s’encarrega de detectar les necessitats que tenen i actuar-hi dins de les seves possibilitats.

La recollida és per al grup de nois que estan en situació de carrer o pseudo carrer, intentant trobar llocs on dormir però que no tenen l’assistència ni l’acompanyament de ningú, ni dels serveis públics o d’entitats (…) Estaven al centre d’emergència de Calella i ara són extutelats que viuen entre Calella i Pineda, i nosaltres tenim un grup que els acompanya al carrer per veure exactament quines són les seves necessitats.

Ariadna Llamas reconeix la preocupació que tenen perquè amb el canvi d’any aquest grup que formen ara una dotzena de joves pugui augmentar. En cas que sigui així, no descarten fer altres crides similars.

Preveiem que creixerà amb la sortida progressiva del centre. Al gener, que és quan molts ells tenen la data de naixement posada perquè no saben quan va ser, hi haurà moltes sortides aquí com en d’altres centres del Maresme. Serà un moment molt difícil perquè farà molt fred i hi haurà una demanda habitacional que no es podrà cobrir com caldria, i això ens conduirà a una situació jo diria d’emergència.

Per la gent a qui va sorprendre la pluja i diumenge no va poder portar la roba d’abric, Calella x Refugiats informa que ho recollirà al CSO La Bruna, els dilluns a partir de les sis de la tarda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.