El consell dels mecànics durant el confinament: engegar el cotxe un cop per setmana

engegar cotxe

Fa dies que molts cotxes no es mouen d’on es van quedar aparcats quan es va decretar l’estat d’alarma. Ja sigui en pàrquings privats, comunitaris o al carrer. El perill és que quan s’acabi el confinament, com a mínim d’aquí a quinze dies, ens trobem que el motor no arrenqui perquè la bateria s’ha descarregat. Davant d’això, el consell dels mecànics és que tots els vehicles, nous i vells, s’engeguin un cop a la setmana i deixar-los en marxa no menys de 5 minuts.

Així ho ha explicat Jordi Hernández, del Taller Reyner de Calella.

Si el cotxe està parat molts dies, la bateria pot fallar. Si es pot, cal engegar el cotxe i mantenir-lo durant una estona, entre 5 i 10 minuts. Engegar i parar no soluciona res, perquè la bateria només es carrega quan està engegada una estona. Seria el convenient.

La bateria és la peça del cotxe que més mal parada pot sortir del confinament, tot i que caldria revisar també la pressió de les rodes o el nivell d’oli. En tot cas, l’òptim seria que, quan passi la quarantena, portar-lo a què li facin una revisió al nostre taller de confiança.

Ara ells també estan tancats. Poden treballar quan es reclama una reparació d’avaria en un cotxe que presta un servei essencial, però diu que el subministrament de recanvis està fallant molt.

Podem atendre algunes emergències, però el problema amb el que ens trobem és que no arriben els recanvis. Han de ser avaries que poguem arreglar nosaltres perquè el material està molt just.

Anar a engegar el cotxe no és cap dels supòsits en què es permet sortir de casa durant el confinament. Fer-ho implicaria cometre una infracció greu que pot comportar una sanció econòmica d’un mínim de 600 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat