El conseller Puig diu que l’Estat supervisa els comptes de les entitats de cultura popular

El titular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va dir ahir des de Calella que el Ministeri d’Hisenda ha posat la lupa sobre els comptes de les entitats de cultura popular catalanes. Ho va dir en el marc de la seva primera visita a la ciutat, amb motiu de la Festa Major de la Minerva, on va presenciar l’arribada de les colles geganteres a la plaça de l’Ajuntament de Calella. Instants abans s’hi havia celebrat la concentració convocada per l’ANC i Òmnium Cultural -la plataforma Fem pinya pel sí en el cas de la nostra ciutat-.

El conseller de Cultura va confirmar que el ministre Montoro ha anat un pas més enllà en la seva estratègia per frenar el referèndum demanant ara que siguin també les entitats les que donin comptes de la seva despesa. “Mira si deu ser important la cultura popular que fins i tot el Ministeri d’Hisenda està intervenint els comptes corrents d’entitats de cultura popular. Això et demostra la potencialitat cultural del país, d’un sector pacífic, democràtic, lliure, participatiu i acollidor. Per això també ens ataquen la cultura», va dir Lluís Puig.

Les paraules de Lluís Puig, qui va destacar la vitalitat cultural de Calella, van ser després també confirmades per l’alcaldessa. Montserrat Candini, que és diputada de Junts pel Sí al Parlament i coordinadora de la campanya pel Sí del PDECat, va titllar de “ridícula” la mesura que, segons va dir, de moment s’ha fer arribar a la Coordinadora de Colles Castelleres i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

“S’ha fet una comunicació des del Ministeri a tota la cultura popular, però que se sàpiga ha arribat a aquestes dues federacions. A partir d’ara hauran de justificar totes les subvencions de la Generalitat i de la Diputació perquè diguin com les gasten. No sé si es pensen que que els geganters i els castellers compraran urnes. És ridícul perquè els diners els arriben perquè facin difusió de la cultura popular”, va indicar l’alcaldessa.

L’alcaldessa va agrair l’escalf que rep dels veïns i veïnes de Calella que li fan explícit el seu suport per ser una de les persones a qui la Fiscalia ha instat a investigar pel seu compromís amb el referèndum d’independència. “Vaig pel carrer i la gent em diu ‘no estàs sola’ o ‘endavant’. La prova és que en una setmana hem fet tres concentracions i la plaça sempre ha estat plena, i això no és fàcil. Em sento acompanyada i pels qui pretenen sempre una equidistància en això, els diria que mirin la voluntat enorme de la gent per anar votar, tant els que sí com els que no», va afegir.

I pel que fa a la posició dels partits polítics municipals, Candini va agrair el suport rebut per part d’ERC i la CUP. Quant a les relacions amb el PSC, l’alcaldessa va assegurar que l’acord de Govern no es veurà afectat pel context polític nacional. Però que tampoc no condiciona el seu compromís a col·laborar perquè se celebri el referèndum.

“Tenim un acord de govern pel qual les qüestions nacional ens respectem. No he sentit cap manifestació del PSC de Calella d’aquests darrers dies que m’hagi incomodat i en aquest sentit és just l’equilibri. Cadascú defensa el que considera. Nosaltres, com a partit demòcrata, volem que hi hagi el referèndum i com a alcaldessa he posat tots els elements i locals perquè la gent vagi a votar”, va confirmar Candini.

Les entitats independentistes han informat que des d’avui i fins el divendres 29 de setembre tindran un punt d’informació davant l’Ajuntament Vell. Funcionarà d’onze del matí a la una del migdia i, a la tarda, de cinc a set.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *