El Consorci de Promoció Turística enquesta als residents sobre l’activitat turística al Maresme

Quin és el municipi amb més turisme del Maresme, quin és l’element més representatiu del territori o per quin motiu visitem altres poblacions són algunes de les preguntes que planteja l’enquesta oberta que està fent el Consorci de Promoció Turística a través del seu web. A diferència de la majoria d’estudis turístics que es realitzen, en aquesta ocasió es demana l’opinió als residents, als veïns i veïnes de totes i cadascuna de les 30 poblacions de la comarca. La iniciativa respon al Pla d’actuacions que deriven del segell Biosphere, que promou la sostenibilitat de l’activitat turística.

El president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, ha destacat la importància de conèixer com perceben els veïns l’impacte de l’activitat turística al territori per avaluar la necessitat d’adaptar-la i fer-la sostenible.

Si volem un turisme sostenible, hem de tenir les dades i l’opinió del resident per obrar quan correspongui. En el marc del segell Biosphere consultem a la població sobre el turisme que disfruten i els envolta, que els dona feina. Tindrem una informació més clara i directa dels ciutadans perquè, en definitiva, són els que se’n beneficien.

L’enquesta té un caràcter obert, es anònima i s’hi pot accedir a l’enllaç que el consorci turístic ha compartit al seu perfil de Twitter. Es tracta d’un qüestionari curt que pretén recollir la opinió dels veïns sobre qui ens visita i què visita, i del nostre comportament també com a consumidors de productes o ofertes que també tenen relació amb l’activitat turística.

No és una enquesta que faria un ajuntament sobre com responen els seus serveis; sinó sobre la qualitat del servei, protecció de natura, quina seguretat hi ha i com es conviu amb el turisme; si els serveis públics de transport s’adequen a les necessitats o hi ha mancances, si fem visites i anem sols o acompanyats, etcètera.

El president del Consorci de Promoció Turística ha avançat que els resultats de l’enquesta oberta es posaran en comú amb tots els membres, que són els 30 ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme, i també amb entitats empresarials del territori.

A Calella, hi ha cinc establiments d’allotjament, un de serveis i un altre d’activitats ludíques, a més de l’Oficina de Turisme, la Policia Local i les tres platges que tenen el segell Biosphere de compromís amb la sostenibilitat turística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.