El Cor Harmonia ha de canviar de lloc d’assaig de “Cavalleria Rusticana” per una denúncia per sorolls

Els membres del Cor Harmonia Calellenc han hagut de canviar el lloc dels assajos de l’òpera” Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni. Des de la passada setmana han hagut de traslladar-se a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri i deixar el seu espai habitual, la primera planta de la Sala Mozart. El motiu és la denúncia per sorolls que ha presentat un veí del carrer Església pròxim a la sala Mozart.

IMG_0307El director del Cor Harmonia Calellenc, Albert Deprius, ha explicat durant una entrevista a l’InfoMigdia que de moment no han rebut cap notificació per escrit, tan sols verbal a través de la policia local: “No, no ho hem rebut. No tenim cap notificació. Tot és per m’han dit que hi ha denúncia, no sabem si han denunciat a la propietat, a Can Salom, o a l’entitat. Fins i tot diuen que ho han portat al Síndic. No ho sabem del cert. Fins que no tingui el paper escrit no podem fer cap pas. Podria ser que hi hagi un rerefons polític o un altra cosa”.

Per tant, de moment, com que no hi ha cap denúncia per escrit, no poden prendre cap decisió en ferm. Per sortir del pas, diu Deprius, han decidit traslladar els assajos d’aquesta passada setmana a la sala polivalent de la fàbrica Llobet-Guri. Una situació que els provoca certes incomoditats com ara haver de traslladar tot el material musical i escènic fins a l’equipament municipal. A més, amb el problema afegit que, segons Deprius, la polivalent no té bona acústica: “La mala acústica que té. És un local nefast per fer-hi actuacions. I ho dic amb coneixement perquè he fet representacions com ‘Cançó d’amor i de guerra’, l’òpera ‘Tosca’ o la ‘Legió d’Honor’ i l’acústica no és gens bona. A més, no podem tenir la paradeta muntada sempre com tenim a casa, a Can Salom. Aquests últims dies sí que hem pogut tenir-ho tot allà perquè no hi havia cap acte més. Ahir però sí que vam haver de desmuntar-ho tot. Hem d’anar amunt i avall amb l’arpa, amb 30 faristols, amb la caixa, els timbals.”.

Albert Deprius ha explicat que les queixes per soroll s’han produït en altres moments puntuals, sobretot a l’estiu, quan per la calor han de deixar les finestres obertes del Centre Musical Can Salom. Tot i això, i com a mostra de bona voluntat, han limitat els horaris d’assaig i no acaben més tard de dos quarts de dotze de la nit. En tot cas Deprius considera que podrien arribar a una entesa si la persona que ha denunciat s’hagués adreçat directament a ell per abordar la situació i poder parlar-ne: “Sí el primer dia aquesta persona hagués donat la cara, que no ho ha fet en cap moment, ni a mi ni a cap membre del cor harmonia, ni a l’Arcadi. Que ens hagués dit, escolta Albert jo haig de descansar i possiblement haguéssim pensat alguna cosa, ara ja hem tancat balcons a una certa hora…. hi ha hagut bona voluntat. A l’hivern no hi ha cap problema”.

Els assajos de Cavalleria Rusticana tornaran aquest diumenge a la tarda, de sis a dos quarts de nou del vespre, a la primera planta de la sala Mozart. Deprius espera que no hi hagi cap inconvenient ja que és en un horari diürn.

La representació d’aquesta òpera escenificada serà el divendres 7 de juliol a les deu de la nit i el diumenge 9 a les set de la tarda al Teatre de la Sala Mozart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *