El debat de la reforma horària arriba a Calella

Fabián Mohedano durant la xerrada a Calella
Fabián Mohedano durant la xerrada a Calella

«Oportunitats i reptes de la reforma horària pel comerç local». Aquest ha estat el títol de la xerrada que ha fet a Calella Fabián Mohedano. Una xerrada organitzada per ERC Calella que s’ha fet a l’Ajuntament Vell.

El diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya he explicat quina és la filosofia de la Iniciativa de Reforma Horària que des del 2014 s’està impulsant a través d’una plataforma que aplega, segons diu ell mateix, membres de diferents ideologies de la societat civil.

Fabián Mohedano ha desgranat els inconvenients que tenen els horaris de la societat catalana i espanyola. Efectes negatius a nivell laboral amb baix rendiment; a nivell social amb vides familiars poc conciliades; i de salut ja que es dormen poques hores. Per tot això, la plataforma de la Reforma Horària aposta per una europeització i racionalització dels horaris a través de la Llei.

El camí per aconseguir una Reforma Horària es va iniciar el 2014 amb la creació d’una Comissió d’Estudi al Parlament. Al 2015 s’han fet campanyes de sensibilització i proves pilot i ara aquest 2016 es centra més en els Ajuntaments i entitats i organitzacions locals com per exemple els comerciants.

Fabián Mohedano fa una diagnosi de la realitat actual en què es dina i es sopa tard, només 3 de cada 10 catalans esmorza i es dormen poques hores. Mohedano fa proposta en quant a l’esmorzar.

Fabián Mohedano posa com a exemple de la necessitat de legislar sobre la reforma horària els beneficis que ha comportat la Llei del Tabac.

En quant a com es podran canviar els horaris per al petit comerç, una qüestió que ha interessat als assistents a la xerrada de Calella, Mohedano creu que s’ha d’analitzar bé per no perjudicar cap sector.

Durant aquest 2016 s’editaran guies per al comerç, empreses i entitats perquè coneguin els beneficis de tenir uns horaris més europeus. A més, amb l’objectiu de consolidar una setmana de referència de debat i ressò mediàtic, s’organitzarà la tercera edició de la Setmana dels Horaris al juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat