El 31 de desembre es farà la cercavila de l’Home dels Nassos

L’home que té tants nassos com dies li queden a l’any sortirà en cercavila per Calella aquest diumenge. És l’activitat que tancarà la programació cultural i festiva del 2017, i l’organitza el Grup Pa, Vi i Moltó. L’Home dels Nassos és un personatge de l’imaginari popular català, estrafolari en aparença, que només es deixa veure un cop l’any.

I a Calella serà rebut, com és habitual, per una comparsa formada pels capgrossos de la Colla de Geganters i Grallers i escoltes del Cau. L’Home dels Nassos pujarà en una carrossa que el passejarà per tot el carrer Església, des del Rierany dels Frares fins a la plaça de l’Ajuntament. La sortida serà a les sis de la tarda i durant el trajecte, aquest personatge singular anirà repartint caramels i nassos de plàstic als més petits.

Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó, recordava a Ràdio Calella TV que va ser ell l’artífex d’incorporar aquesta activitat al Nadal de Calella. “Eren els anys 70 quan vaig llegir en una portada de La Vanguardia que se celebrava a Vilanova i la Geltrú, com una cosa única i excepcional. Ens vam animar a demanar a Barcelona un capgròs de l’Home dels Nassos, i des de llavors es manté. Ara sabem però que a Barcelona i altres pobles també se celebra, i tenim l’orgull de ser un dels pioners de la festa”, deia.

La Cercavila de l’Home dels Nassos compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *