El desembre arribarà al Maresme portant les primeres nevades

Imatge d'arxiu

Seran a cotes superiors als 300 metres, però no de forma generalitzada. Tot i que l’episodi de fred ja s’ha fet notar aquestes últimes hores, el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme adverteix que s’arribarà als valors més baixos la nit de dissabte a diumenge. Els termòmetres podran marcar els zero graus ben a prop de la costa.

El Maresme viurà uns dies de temps d’hivern rigorós amb l’arribada del mes de desembre. Demà mateix, i a diferència dels 13 graus als que s’espera arribar avui al migdia, l’entrada de núvols farà que els termòmetres baixin i que això es noti sobretot durant el dia, i no tant a la nit.

De fet, els núvols deixaran precipitacions que, a cotes superiors als 300 metres, caiguin en forma de neu.

“Per damunt dels 300 o 400 metres. Per sota aquesta cota no es descarta algun ruixat amb calamarsa tova o neu granulada, però en principi no s’espera neu. Sí que n’hi haurà a la Serralada Litoral, al Montnegre i Corredor, per damunt dels 400 metres hi haurà neu”, ha comentat Quim Serra, responsable del Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme.

L’onada de fred viurà el seu punt àlgid entre dissabte i diumenge. Durant la nit i matinada, les temperatures cauran fins als 5 graus negatius a l’interior del Maresme i no es descarta que es fregui els zero graus a la costa.

“Tindrem valors de 2 a 3 graus sota zero cap a l’interior, i arran de mar, entre 1 i 2 graus positius. En algun punt es podrien fregar els zero graus ben a prop de la costa”, ha dit Serra.

L’origen d’aquesta onada de fred es troba en un anticicló situat a l’oest de les Illes Britàniques juntament amb una depressió encaixada al golf de Gènova. Aquests dos fenòmens s’han combinat per arrossegar una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que abraça la major part d’Europa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *