L’Ajuntament de Calella ha activat del protocol de prevenció per l’onada de fred

Es tracta d’un dispositiu que posa en coordinació els Serveis Socials amb la Policia Local, que comprova, en primera instància, que durant l’episodi de baixes temperatures no hi hagi persones que dormin al carrer, amb el perill que això suposa. En cas que això passés, s’activarien els recursos que des de l’administració local es disposen per oferir allotjament en situacions d’emergència. En tot cas, el protocol consisteix en adreçar consells d’autoprotecció a col·lectius especialment vulnerables, com la gent gran.

El protocol de prevenció per l’onada de fred es va activar ahir a la tarda i estarà en funcionament fins a nou avís. A partir d’això, i segons ha explicat la regidora de Política Social, hi ha diferents serveis municipals que han contactat amb persones més vulnerables, les que poden veure’s més directament afectades per la baixada de temperatures.

“Des del servei de teleassistència es truca als 364 usuaris que hi ha a Calella i també a través de les treballadores familiars, que tenen cura de la gent gran i famílies vulnerables, tenen les instruccions per traslladar una sèrie de recomanacions i fer el seguiment de l’activació. De fet, cada any s’activa en unes dates o altres”, ha comentat Margarita Valls.

I la recomanació és tenir a casa tot el que es necessita per evitar, en la mesura del possible, exposar-se a les baixes temperatures.

“S’aconsella tenir els medicaments a casa en cas de malalts crònics, llanternes i alimentació calòrica; i la calefacció a punt i els aparells en condicions. Sobretot anar ben abrigats i vigilar els canvis de temperatura”, ha comentat la regidora de Política Social.

I sobretot estar molt atents amb la combustió d’aparells de calefacció a gas o amb estufes. Cal ventilar en algun moment les estances i, en cas d’urgència, trucar a la Policia Local (93 766 59 20) o al telèfon d’emergències 112.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *