L’oci nocturn no podrà reobrir fins a nou avís

El Departament de Salut ha fet marxa enrere amb la mesura de deixar reobrir les discoteques i els locals d’oci nocturn fins a les tres de la matinada amb la condició sine qua non que no s’hi pogués ballar. Tot i que el Procicat va aprovar-ho abans-d’ahir, el govern català ho ha aturat perquè les dades de la pandèmia a Catalunya continuen sense millorar. De fet tot el contrari, augmenta l’índex de rebrot i també la velocitat dels contagis. Des de la patronal de Locals d’Oci Nocturn, FECASARM, han expressat la seva indignació per la decisió que ha pres la Generalitat i demanen la dimissió de la consellera de Salut. A Calella, el propietari de La Quadra, Josep Sitjas, s’ha mostrat també contundent amb la decisió i ha reconegut que el sector ha estat patint els constants canvis normatius que afecten la seva activitat. L’oci nocturn aplega més de 37.000 treballadors i 3.600 establiments a tot Catalunya.

En declaracions aquest matí a RAC1, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que la situació epidemiològica actual no acompanya la reobertura. Vergés també ha volgut deixar clar que la mesura de moment es congela fins que les xifres mostrin una millora.

Durant aquests dos dies hem vist que els indicadors no es portaven en el millor moment per prendre aquesta situació. És una decisió complexa, que busca un equilibri, però el context d’aquests dos dies, ha fet que congelem la decisió. No és que no la vulguem prendre, sinó que la congelem perquè no és el moment més indicat. No volem tensar més als professionals.

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, des de dilluns continuen acampats propietaris i treballadors sobretots de discoteques que ja no estaven d’acord amb les limitacions que els havien imposat per reobrir. De fet des de l’oci nocturn es denuncia que és la segona vegada que els deixen penjats a última hora. El propietari de La Quadra, Josep Sitjas, ha admès la seva indignació amb la decisió i ha demanat claredat a les autoritats.

Ha durat poc l’alegria o la mitja alegria. Aquí qui ha de manar és la comunitat científica, no els polítics. Tinc complex d’acordió, ara et deixo obrir, ara no, ara fins a les 12, ara fins a les 3… Amb aquesta prohibició estan provocant més reunions clandestines sense cap mena de seguretat. L’oci nocturn és segur. Oi que podem anar a Ikea, a Port Aventura o a les escoles? Per què nosaltres no?

Sitjas ha denunciat també la criminalització que s’està fent de l’oci nocturn. Assegura que són espais segurs i ha reconegut expressament que el sector de l’oci nocturn legal no ha estat el causant dels contagis, ja que ha estat tancat.

A més, han criminalitzat l’oci nocturn i ha quedat demostrat que nosaltres no som culpables d’això, perquè hem estat tancats i hi ha hagut rebrots per tot arreu. Nosaltres si ens deixessin obrir faríem complir les normes i evitaríem més contagis. Ho estem passant molt malament tot l’oci nocturn, portem 7 mesos tancats amb despeses i sense generar cap benefici.

El Diari Oficial de la Generalitat havia de publicar aquest dimecres l’ordre que havia de permetre l’obertura immediata dels locals d’oci nocturn. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va avalar l’obertura dels locals per impedir que els joves acabin fent festes il·legals o trobades per beure alcohol per falta d’oferta nocturna. Però justament, ahir dimecres, els metges catalans van demanar al govern català que fes marxa enrere i que no obrís les discoteques ni els locals d’oci nocturn. Assegurant que la mesura no s’entén des del punt de vista sanitari i que no ajudaria a controlar la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *