[AMPLIACIÓ] El doctor Joan Guix, pregoner de la Festa Major de la Minerva

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El doctor especialista en medicina preventiva i salut pública, Joan Guix, serà el pregoner de la Festa Major de la Minerva 2021. Joan Guix, qui va estar al capdavant de l’Agència de Salut Pública de la Catalunya quan va esclatar la pandèmia de la Covid serà l’encarregat de donar el tret de sortida a les Festes de la Minerva el pròxim 22 de setembre a les 21 h a la plaça de l’Ajuntament. Un pregó que recull l’estela del 2020 i tornarà a retre homenatge a tot el personal sanitari que han lluitat i segueixen lluitant cada dia per fer front a la pandèmia.

Així ho ha explicat l’alcaldessa Candini aquest matí en declaracions a Ràdio Calella TV.

Malauradament seguim en aquest context de pandèmia. Seguim amb la necessitat individual i col·lectiva de ser conscients que això encara no està acabat del tot. Amb aquest pregó homenatgem a les persones que des del món sanitari vetllen per nosaltres i lluiten, encara avui, contra aquesta malaltia.

Guix serà l’encarregat de pronunciar el Pregó Institucional el dimecres 22 des de la plaça de l’Ajuntament. De fet a causa de la pandèmia enguany la lectura no es farà des de l’edifici consistorial, sinó que s’habilitarà un escenari a la plaça de l’Ajuntament per poder fer la lectura. El públic tampoc no podrà seguir-hom com és habitual a peu dret, sinó que haurà de fer una reserva prèvia d’entrada i asseure’s en les cadires que es col·locaran al davant de l’escenari.

Si bé, sempre els pregons s’han fet des del balcó consistorial, enguany a causa de les mesures Covid es farà des d’un escenari davant de l’Ajuntament. Per tenir més control el que farem és fer-ho amb cadires, amb reserva d’entrada prèvia amb noms i cognoms per controlar la traçabilitat. És tot una sèrie de condicions per garantir tota la seguretat sanitària.

Guix serà l’encarregat de pronunciar el Pregó Institucional el dimecres 22 a les 21 h des de la plaça de l’Ajuntament. De fet a causa de la pandèmia enguany la lectura no es farà des de l’edifici consistorial.

Una figura reconeguda en el món sanitari

Nascut a Barcelona l’any 1950, es va llicenciar en medicina i especialitzar en medicina preventiva i salut pública i en cirurgia general digestiva. També és diplomat en bioestadística i en Qualitat Assistencial per la UAB i en estadística aplicada i epidemiologia per la Université Pierre et Marie Curie de París.

En l’àmbit laboral, Guix ha treballat a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, ha estat director mèdic de l‘Hospital Universitari Sant Joan de Reus, gerent de l’Institut Municipal de Salut Pública i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Des del gener del 2016 fins al juny del 2020 va ser el secretari general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i director de Salut Pública. El març del 2019 va ser nomenat president del Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, un càrrec pel qual no rep cap retribució.

El doctor a més, a part de la seva llarga trajectòria en el món de la medicina, va ser el secretari de Salut Pública a l’inici de la pandèmia i per tant és una persona que ho va patir des del minut 0 i tindrà moltes coses a dir-nos.

Candini ha exposat que el doctor ha rebut la noticia amb molta emoció i que serà tot un repte per a ell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *