El Festimatge celebrarà les 25 edicions del Torretes de Curtmetratges recuperant la Nit Golfa

Un quart de segle apropant-nos un tast de la producció internacional de curtmetratges. El Trofeu Torretes que convoca Foto-Film Calella arriba aquest any a l’edició número 25 i, per celebrar-ho, en es recuperarà la marató nocturna de projeccions que es presentava amb el nom de Nit Golfa. Serà també en el marc del Festimatge que s’inagura el pròxim 6 d’abril, convertint la imatge fixe i en moviment i el format 9,5 en els clars protagonistes de l’activitat cultural a Calella.

Xavier Rigola, president de Foto-Film Calella, ha anunciat les principals novetats de la XIV edició del Festimatge, que tindrà lloc del 6 al 28 d’abril. En destaca la recuperació de la Nit Golfa per celebrar el vint-i-cinquè aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges, una de les tres potes sobres les quals s’articula el certàmen. Es farà el dissabte 27 d’abril al primer pis de Can Salom (22.00h).

Aquest any la recuperem perquè és el 25 aniversari de la projecció dels curtmetratges i volem homenatjar la secció. Aprofitarem els curts més agradables i simpàtics que hem projectat, alguns d’ells, i projectar-los.

Les obres de reparació de la teulada de la Sala Mozart que n’impedeixen la utilització han condicionat la ubicació d’algunes de les activitats de la programació del Festimatge, que ja es poden consultar a la web oficial del certamen.

Una altra de les novetats és l’esforç fet per millorar la il·luminació de l’espai d’exposició de la mostra fotogràfica. Serà a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, de mil metres quadrats, on s’hi instal·larà un sistema integrat per 300 bombetes. Amb això, indica Rigola, es millorarà la qualitat de l’experiència del visiant.

Som molt curosos amb la feina que fem, perquè això tindrà resposta en edicions posteriors. Sabem que hi ha molt d’interès per exposar al Festimatge i volem amb això millorar la il·luminació de l’espai i que les fotografies es vegin amb més qualitat.

La tercera pota del Festimatge és la Trobada Internacional de Cinema 9,5. Com les altres, té una alta participació i amb un clar caracter internacional. De fet, en aquesta edició s’han rebut 3.263 fotografies i 892 curts, de més d’una trentena de països tan llunyans com Malàisia, Canadà, Vietnam o Corea. Una selecció dels films es projectaran al llarg del mes dedicat a la imatge per diferents espais de la ciutat.

Es torna a apostar pel carnet de fidelitat, gratuït, que cal segellar en cadascuna de les activitats per entrar al sorteig d’una nit per a dues persones a un Vilar Rural. Es poden aconseguir a L’Auditori, el CCCB o la Filmoteca, entre d’altres equipaments barcelonins. I es tornarà a posar en marxa el concurs a Instagram que premiarà la millor fotografia relacionada amb el Festimatge. S’hi podrà participar del 6 al 27 d’abril, i el guanyador es donarà a conèixer durant la gala de cloenda, el 28 d’abril a l’Orfeó Calellenc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *