Medi Ambient regala ampolles plegables als propietaris d’animals de companyia censats o que es portin a censar

Campanya de l’Àrea de Medi Ambient adreçada als propietaris d’animals de companyia en una doble direcció. D’una banda, per recordar-los l’obligatorietat d’inscriure gossos, gats i fures al cens municipals –un tràmit que és gratuït– i per combatre els problemes derivats de les miccions a la via pública. Se’ls regalarà una ampolla plegable per omplir-la d’aigua i sabó, tant als propietaris d’animals que ja han estat donats d’alta o aquells que ho facin aquests dies apropant-se als punts d’informació que hi haurà avui dimarts, 28 de març, a la cantonada d’Església amb Indústria, o dilluns al Passeig Manuel Puigvert.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella ha situat les miccions al carrer dels animals de companyia com un problema hores d’ara més important que el dels excrements. Marc Buch reconeix que els propietaris dels animals de companyia estan sensibilitzats amb la recollida de les caques però no tant en dissoldre les orines amb aigua i sabó per neutralitzar-ne la corrossivitat.

Estem molt conscienciats que cal recollir els excrements, i així ho fan la majoria dels propietaris, però ara ens toca incidir en les miccions. Veiem faroles podrides, elements metàl·lics fets malbé, façanes brutes… Demanem a tothom que tingui un gos que porti una ampolla quan surti a passejar, amb aigua i sabó, i que tirin un raig quan l’animal acabi de pixar.

ampolla campanya cens animals companyiaAmb aquest gest, el de tirar aigua barrejada amb sabó sobre el pixat, el regidor afegeix que s’actua contra les males olors, sobretot a l’estiu.

Hem de pensar que el pixat d’un gos fa efecte crida amb els altres mascles. I si acabem de netejar un carrer i al cap de dos minuts s’hi pixa un gos, fins l’endemà no es torna a netejar i això pot fer que les olors siguin molt fortes, sobretot amb les calors de l’estiu.

Aprofitant la campanya, des de l’àrea de Medi Ambient es recorda que els gossos, gats i fures tenen l’obligació de portar la placa identificativa, a més han d’estar xipats i censats. Aquest últim és un tràmit que s’ha de fer a l’Ajuntament de Calella, és gratuït, aportant la següent documentació: el DNI del propietari, la cartilla sanitària de l’animal, el document oficial del microxip i l’assegurança de responsabilitat civil en cas que es tracti d’una raça considerada potencialment perillosa.

Buch recalca que la inscripció acaba sent una garantia per al propietari en cas de pèrdua.

És complementari al xip. Se’ls entrega una placa i això dona facilitats quan es perd o s’escapa un animal. És una obligació totalment garantista per als propietaris en cas de pèrdua.

Incomplir l’obligatorietat de tenir l’animal donat d’alta al cens pot comportar multes d’un màxim de 2.400 euros si és de raça potencialment perillosa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *