Un pla educatiu d’entorn per a Calella

La tinent d’Alcaldia d’Educació en funcions, Montserrat Mateu, celebra que Calella pugui dotar-se d’un pla educatiu d’entorn (PEE), un instrument que autoritza la Generalitat de Catalunya perquè les poblacions puguin desplegar activitats educatives fora de l’escola i que ajudin a la cohesió social, l’educació en termes d’interculturalitat i la igualtat d’oportunitats. Especialment, entre infants i joves que tenen més necessitats o es troben en situació de vulnerabilitat. Un cop rebuda la confirmació – aquests últims dies – l’Ajuntament haurà de formalitzar-ne el conveni per mitjà d’un acord plenari, abans del 23 de juliol.

El programa LECXIT per al foment de la lectura o la iniciativa de patis oberts a La Minerva durant el cap de setmana, són dos exemples d’activitats que passaran a incorporar-se al pla educatiu d’entorn amb què es dotarà a Calella per fomentar la cohesió social i l’equitat d’infants i joves en l’àmbit educatiu.

A partir de l’anàlisi de la població i dels recursos existents, el pla definirà un conjunt d’accions perquè es duguin a terme més enllà de la formació acadèmica que es faci dins l’aula. Es planteja com un treball en xarxa que, a més de les dues institucions – Ajuntament i Generalitat de Catalunya – impliqui també la comunitat educativa local i el teixiti social.

La tinent d’Alcaldia d’Educació en funcions, Montserrat Mateu, explica que el protocol contempla que se’n faci un seguiment i que hi hagi personal específic que s’encarregui de la coordinació.

Ja s’estan fent moltes activitats però ara ens falta posar-hi ordre i agrupar-ho tot en aquest pla (…) Hi haurà una persona que ho gestionarà, en coordinació amb altres departaments municipals, les escoles i la Generalitat de Catalunya.

Educació va començar a desplegar plans educatius d’entorn amb l’objectiu de contribuir a millor l’èxit acadèmic dels infants i joves i millorar les seves condicions d’escolarització, a banda de potenciar l’educació en valors i el compromís cívic, i assegurar la presència i l’ús social del català com a llengua compartida i de cohesió.

Un cop rebuda la confirmació, ara l’Ajuntament de Calella haurà de formalitzar el conveni amb la Generalitat pr mitjà d’un acord plenari, que s’haurà de produir abans del 23 de juliol. El desenvolupament del document es farà durant el pròxim mandat municipal i sota el lideratge de la persona que assumirà les funcions polítiques de l’àrea d’Educació que ha portat Montserrat Mateu. Ella ha dit conèixer a qui li passarà el testimoni i assegura que la responsabilitat queda en bones mans. Aviat es farà el traspàs de competències, quan es conegui com queda el nou cartipàs municipal. Això serà entre dissabte i dilluns de la setmana vinent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *