El Festimatge projectarà dos curts de Marc Martínez Jordán

Photo066

El director i guionista calellenc Marc Martínez Jordán serà un dels protagonistes de la Gala de Cinema Local que tindrà lloc aquest dissabte a la Sala Mozart, en el marc de la programació del Festimatge. Dos dels seus curts obriran la sessió de tarda: “Cara de caballo” (2015) i “Tu último día en la tierra” (2019), dos títols de gènere fantàstic on s’hi barregen elements de la comèdia i el thriller. Aquest és el segell que posa Martínez Jordan a totes les seves creacions.

Finalment, l’obra de Marc Martínez Jordan es podrà veure a la gran pantalla de Calella. El Festimatge obrirà la Gala de Cinema Local amb dos dels seus curts, amb els quals el director i guionista ha rebut elogis de la crítica i premis en els festivals del gènere fantàstic i de terror.

Començarà amb Cara de caballo, que va realitzar l’any 2015 amb un pressupost de 20 euros i en el que comparteix protagonisme amb la seva àvia.

Seguidament es projectarà Tu último día en la tierra, del 2019. En aquest curt, Martínez Jordán aprofundeix en el gènere fantàstic i juga amb les barreres de l’espai-temps. El protagonista és un home disfressat de llop.

Certamens com el Sitges Fantàstic Film Festival, Fantasia, Milano film Festival o l’AFI fest han reconegut l’obra de Martínez Jordán, seleccionant els seus curts. Una producció que evoluciona de l’estil més intimista a les històries abstractes que poden ratllat l’absurditat.

En declaracions al programa La Ciutat, el director calellenc ha animat a tothom a anar a veure’ls aquest dissabte a la Sala Mozart perquè, diu, descobriran un cinema que se surt del més comercial.

És una forma de rodar una mica antiga, però alternativa al que es veu ara al cinema. En un moment en què les plataformes d’streaming ens ensenyen sempre el mateix, anar al cinema a veure alguna cosa diferent es converteix en una experiència especial.

Marc Martínez Jordán viu ara a Los Ángeles, preveient una tornada a casa molt esperada en els pròxims mesos. Als Estats Units d’Amèrica el va enganxar la pandèmia i va viure el confinament amb la seva parella, la també directora de cinema Tuixén Benet.

solution for sadnessVan aprofitar el temps per fer el que millor saben, cinema, i en va sortir Solucions per la tristesa (2020). Un treball que té molt bona acceptació en els circuits de cinema fantàstic, i això els obre la porta a poder-lo presentar a la pròxima edició dels Premis Goya.

És un curt que vaig rodar amb la meva nòvia a Los Ángeles, durant la quarantena, quan no sabíem què fer. Vam pensar en rodar un curtmetratges, que és el que sabem fer. Ara està funcionant molt bé, ens van seleccionar a l’Atlanta Film Festival, que és relativament important aquí, i això ens permetrà inscriure’l als Goya, que és una bona notícia. I estic acabant un altre curt que vaig rodar després amb els amics, a Catalunya. Està en fase de postproducció i tinc moltes ganes d’acabar-lo.

Martínez Jordán va iniciar la seva trajectòria cinematogràfica amb el seu projecte de final de carrera de l’ESCAC, Timothy, amb el que va arribar a aconseguir fins a 30 premis i 130 seleccions nacionals. També ha dirigit dos llargmetratges: l’slasher Los inocentes (2013) i l’òpera prima Framed (2017).

El cartell de la Gala de Cinema Local

Durant la sessió dedicada als cineastes calellencs es projectarà el documental A la recerca dels Triops de Martí Arañó, i els curts de ficció Angel de Pol Mansachs i On life de Marc Vilalta.

La Gala de Cinema Local es farà a la Sala Mozart, aquest dissabte 24 d’abril a partir de les 19h.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Marc Martínez Jordán:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *