El Festival de Cinema de Calella premiarà les millors produccions “low cost” internacionals

Aquest estiu, entre el 25 de juny i el 3 de juliol, tindrà lloc la primera edició del Festival de Cinema de Calella que organitza l’associació local Rosebud d’amants del Cinema, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella i l’ATC. La principal secció competitiva té per objectiu exhibir les millors produccions “low cost” de l’any, amb pressupostos inferiors als 500.000 euros. Dels treballs que es rebin, el jurat n’establirà un palmarès amb les categories tradicionals dels certamens de cinema. Així mateix, es convoca el concurs Límit 48 hores, de curtmetratges realitzats per joves que disposaran de només dos dies per enllestir la producció. Durant la setmana, es faran cicles especials de cinema, en sales i a l’aire lliure, tallers i xerrades. La roda de premsa de presentació de la programació tindrà lloc a mitjans del mes de març.

El Festival de Cinema de Calella neix amb vocació internacional i amb l’objectiu de convertir-se en una cita ineludible del calendari cinematogràfic. És una idea d’un grup d’aficionats al setè art que, a mesura d’anar assistint a festivals, van plantejar-se organitzar-ne un a Calella.

Veurà a la llum aquest estiu, entre el 25 de juny i el 3 de juliol, i pretén singularitzar-se respecte altres certàmens apostant per produccions amb pressupostos reduïts: de menys de 500.000 euros; molt lluny de les xifres que mouen les pel·lícules que copen les cartelleres dels cinemes.

“Pensem que aquest tipus de produccions, si bé són importants per a la indústria, sovint queden en l’oblit. Tots els grans directors han començat amb produccions petites, havent de suplir les mancances de pressupost amb molta creativitat”, ha explicat Albert Guinart, de l’associació Rosebud.

L’organització ja s’ha posat en contacte amb productores, escoles de cinema i entitats intermediàries per rebre els treballs que entraran a concurs. “De totes les pel·lícules que ens arribin, el jurat en farà una preselecció de les que es projectaran en pantalla”, ha avançat Guinart. “Es premiarà la millor pel·lícula, el millor director, millor guió actor i actriu; i hi haurà un premi especial ‘Rosebud'”, ha afegit.

Al marge del low cost, i per fomentar la cultura cinematogràfica i incentivar-ne la producció, el festival convocarà un concurs de curtmetratges “Límit 48 hores” adreçat a joves d’entre 12 i 25 anys, que disposaran de només dos dies per completar tot el procés de creació cinematogràfica: des de la concreció de la història fins al muntatge final. “Hauran de plasmar, gravar i muntar el curt seguint les indicacions que el comissionat donarà abans de començar, per així assegurar-nos que s’ha realitzat durant aquest temps. Entre les condicions de les bases és que hi surtin espais de Calella”, s’ha explicat des de l’organització.

Al marge de les projeccions de les obres presentades a la secció concurs, el Festival de Cinema de Calella també programarà cicles especials de cinema clàssic, actual o d’autor, amb projeccions que es traslladaran també a l’Espai Mercat o, fins i tot, a la fresca de la platja. Igualment, durant la setmana del certamen, es faran tallers d’iniciació i classes de cinema per a espectadors, i s’està tancant la possible participació de professionals del sector que puguin venir a Calella a oferir xerrades o fer presentacions de les seves pel·lícules.

Una àmplia oferta complementària que no es descarta diversificar encara més de cara a futures edicions, incorporant noves seccions que permetin, segons ha dit Guinart, que el certamen calellenc guanyi pes i reforci la seva posició a nivell internacional.

Així mateix, es treballa amb la intenció que el Festival de Cinema de Calella tingui vida durant tot l’any, mitjançant la programació d’activitats vinculades al món del setè art entre edició i edició.

El detall de la programació de la primera edició es donarà a conèixer en roda de premsa a mitjans del mes de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *