El flautista Claudi Arimany, aquest dissabte al Cicle de Cambra de Calella

Claudi Arimany
Claudi Arimany

Superat l’equador del Cicle de Cambra de Calella, aquest dissabte es podrà veure en concert al flautista granollerí Claudi Arimany. Un dels millors del món de la seva generació, ha assegurat el director del cicle, Albert Deprius, qui ha explicat al programa “Bon dia” que la programació d’aquesta primera edició de la proposta cultural s’ha dissenyat primant la qualitat dels artistes que hauran desfilat per la Sala Mozart.

Classic meets jazz (quan la música clàssica es fusiona amb el jazz) és el nom de l’espectacle, el penúltim del Cicle de Cambra, que es podrà veure aquest dissabte a la Sala Mozart. El director del certamen, Albert Deprius, ha subratllat l’excel·lència interpretativa d’un dels músics que hi intervindran: el flautista Claudi Arimany. Assegura que va pensar en ell immediatament després de rebre l’encàrrec d’elaborar la programació.

“És un excel·lent flauta travessera, dels millors del món de la seva generació. També tenim l’Eduard Sánchez, una altra flauta travessera excel·lent, el Santi Escura al piano, Manuel Vega, contrabaix; i Antoni Gadea, bateria. Espero que ho gaudiu molt”, ha dit en una entrevista al programa Bon dia.

Les entrades del cicle de música de cambra costen 7 euros i es poden comprar de forma anticipada al Museu Arxiu Municipal.

La programació de la primera edició es tancarà amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Harmonia, que presentarà una formació reduïda amb músics de corda. Oferiran un repertori de música clàssica, combinant obres populars i d’altres no tan conegudes, i altres peces nostrades, composades per Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge.

Sobre la programació del cicle, Deprius ha indicat que s’ha dissenyat apostant pel nivell i la qualitat musical dels artistes. “Rebem moltíssimes propostes, a diari, de gent que ens contacta per portar l’espectacle a la Sala Mozart, o també al Far on fem els cicles de l’estiu”, ha explicat Deprius.

El Cicle de Cambra l’organitza l’Ajuntament de Calella, i és el primer amb caràcter estable que se celebra a la ciutat.

Millores acústiques a la Sala Mozart

El director del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia ha explicat que les obres de reforma de la Sala Mozart han contribuït a millorar l’acústica de l’equipament. Diu que s’ha “pujat un esglaó” i confia que un cop executat tot el projecte serà un espai que reuneixi les condicions idònies per a tot tipus d’espectacles musicals.

“Amb la reforma de l’escenari ha millorat una mica, potser ha pujat un esglaó. I tinc l’esperança que quan hi hagi tota la reforma completa del pati de butaques i s’arranqui la moqueta, vingui una persona entesa en acústica i pensi en el que s’està fent a la sala: música i concerts (…) L’equip de llum i so és molt just encara per fer segons quines coses, ja vindrà i ni l’ajuntament ni els propietaris poden ara llençar la casa per la finestra, tot això ja vindrà”, ha comentat el director musical.

Albert Deprius ha explicat que la Sala Mozart disposa d’espais habilitats per donar una bona acollida als artistes i que amb l’ampliació de l’escenari s’ha obert a un món de possibilitats musicals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat