Comencen els actes per commemorar el 8 de març a Calella

Aquesta tarda s’ha fet una presentació de monòlegs a l’Espai Mercat. En acabar, l’Associació de Dones de Calella i l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora han ofert un tast de xocolates.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones, avui 8 de març, ha fet una apel·lació directa al municipalisme, a qui demana el seu compromís per garantir l’equitat de gènere. Igual possibilitats d’accés als recursos i serveis que ofereix l’administració, amb independència del lloc d’origen, sexe, raça, religió o orientació sexual.

L’Ajuntament de Calella ha emès un comunicat en què dona suport a aquesta declaració, coincidint amb la celebració d’un dels actes de la programació vinculada al 8M.

La coordinadora del centre AVIDI de Calella de l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora, Puri Rojo, ha explicat que les noies del programa «Crèixer» d’AVIDI han presentat els diferents rols de les dones d’avui dia a través de monòlegs enregistrats en vídeo sobre diferents facetes de la vida d’una dona. “El sentit que per nosaltres té ser mare, filla, treballadora, mestressa de casa, esposa… i viure-ho amb tot el sentit i tota la força enmig d’una societat que a vegades no li dóna tant valor a aquestes coses que fem les dones“.

Puri Rojo ha explicat que l’objectiu del dia d’avui no és tant celebrar una diada sinó més aviat fer memòria de les dones que han lluitat per la seva dignitat i els seus drets. I encara a hores d’ara, diu, queda molt camí per recórrer. “Penso que s’ha crescut molt i s’ha caminat molt, però queda molt. Hi ha molta desigualtat encara, però des dels mateixos rols que nosaltres també assumim. És una cosa que ja des que neixes sembla que has de fer allò que t’ensenyen. Però jo penso que es va caminant i que la dona actual va ocupant un altre lloc“.

Per acabar la jornada s’han repartit petits gots de xocolata blanca que s’han anat preparant en directe mentre es feia una xerrada sobre xocolata, per tal que tothom pogués tastar-la i acabar el dia d’una manera ben dolça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *